Δύο εβδομάδες αθέμιτης τακτικής, κατήγγειλε η Λεπέν - Δεν αποσύρομαι, θα ηγηθώ στις βουλευτικές εκλογές

Δύο εβδομάδες αθέμιτης τακτικής, κατήγγειλε η Λεπέν - Δεν αποσύρομαι, θα ηγηθώ στις βουλευτικές εκλογές

Η Μαρίν Λεπέν στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ήττα στις γαλλικές εκλογές κατήγγειλε «δύο εβδομάδες αθέμιτης τακτικής» μετά τον πρώτο γύρο, και παρόλο που είχε δηλώσει ότι δεν θα κατέβει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία, υπογράμμισε ότι θα ηγηθεί της ακροδεξιάς στις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του καλοκαιριού.

«Θα θέλαμε βέβαια το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Με ποσοστό άνω του 43% των ψήφων, αυτό αποτελεί μια εντυπωσιακή νίκη. Εκατομμύρια συμπατριώτες μας επέλεξαν τον Εθνικό Συναγερμό. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Δεν έχω καμία δυσαρέσκεια ή οργή. Δεν θα ξεχάσουμε τη Γαλλία που έχει ξεχαστεί. Οι ιδέες που εκπροσωπούμε έχουν φτάσει σε νέα ύψη. Σε αυτή την ήττα, δεν μπορώ να μην αισθανθώ μια ελπίδα», σημείωσε η Λεπέν.

Απορρίπτοντας δημοσιεύματα που την ήθελαν να σκοπεύει να αποσυρθεί μετά την ήττα είπε ότι «θα συνεχίσω τη δέσμευσή μου στη Γαλλία και στους Γάλλους», προσθέτοντας ότι «σε λίγες εβδομάδες θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Αυτό δεν έχει ακόμη τελειώσει. Δηλώνουμε ότι η μάχη είναι ανοιχτή».

Οι υποστηρικτές της Λεπέν, στο άκουσμα των αποτελεσμάτων άρχισαν να αποδοκιμάζουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα