Ζόραν Ζάεφ: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία

Ζόραν Ζάεφ: Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία

Πεπεισμένος ότι Η Συμφωνία των Πρεσπών άξιζε και θα αξίζει τον κόπο, εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο επίσημος προσκεκλημένος.
 
Μιλώντας στην εφημερίδα Η Βραδινή των Σκοπίων, υπογράμμισε ότι θα αποδειχθεί πως αξίζει, διότι μετέτρεψε το πρόβλημα σε λύση, τη σύγκρουση σε συνεργασία και την εχθρότητα σε συμμαχία.

Παράλληλα σχολίασε ότι «υπάρχουν σημεία όπου υπάρχει συνεργασία και πρόοδος πολύ γρήγορη, υπάρχουν και σημεία όπου η συνεργασία γίνεται σε μέτριους ρυθμούς», και έφερε για παράδειγμα τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Μητσοτάκη και Κοβάτσεφσκι στους Δελφούς πριν από λίγες ημέρες.

«Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβάτσεφσκι και Μητσοτάκη τις προάλλες στους Δελφούς για μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν φιλία και συνεργασία, αντί για απομόνωση και σύγκρουση, είναι πολύ πιο πολυάριθμοι και κυρίαρχοι σε σύγκριση με αυτούς που είναι αντίθετοι», τονίσε ο Ζάεφ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζάεφ υποστήριξε πως «είμαστε τώρα γείτονες, που είναι μαζί στο ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουν και προστατεύουν ο ένας τον άλλον, οι εταιρείες των δύο χωρών συνεργάζονται περισσότερο από πριν».

Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία. Σας καλώ, όλους όσοι θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη, βάλτε το δεξί σας χέρι στην καρδιά σας και απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις, όπως το κάνω αυτή τη στιγμή. Λέω: άξιζε τον κόπο; Και λέω ότι αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο Ζάεφ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα