Ουκρανία - Ηχητικό ντοκουμέντο φρίκης: Σκοτώστε τους αμάχους, καθαρίστε τους όλους

Ουκρανία - Ηχητικό ντοκουμέντο φρίκης: Σκοτώστε τους αμάχους, καθαρίστε τους όλους

Καθαρίστε τους όλους! Δεν έχει σημασία αν είναι άμαχοι ή όχι. Όλους!  Σοκάρει η φρικιαστική εντολή από Ρώσο διοικητή.

Το ηχητικό απόσπασμα προήλθε από υποκλοπή ενδοεπικοινωνίας, σύμφωνα με το Κίεβο.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν συνομιλίες που προτρέπουν σε εγκλήματα πολέμου και δείχνουν την φρίκη που επικρατεί στο πεδίο των μαχών και συγκεκριμένα στην πολιορκία της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σε ένα ηχητικό βίντεο ακούγεται ένας Ρώσος στρατιωτικός διοικητής να δίνει εντολή στους στρατιώτες του να πυροβολήσουν και να εξοντώσουν Ουκρανούς πολίτες κοντά στη Μαριούπολη. Όπως αναφέρει το Κίεβο το ηχητικό αυτό απόσπασμα προήλθε από υποκλοπή ενδοεπικοινωνίας.

Όπως αναφέρει η nypost.com, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υποστήριξε ότι οι συνομιλίες προέρχονται από υποκλοπές ρωσικών μηνυμάτων, όπου φέρεται οι Ρώσοι στρατιώτες να ζητούν βοήθεια, γιατί βρίσκουν «αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό», ο οποίος είναι «αριθμητικά μεγαλύτερος».

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέγραψαν οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, ένας στρατιώτης, που δεν κατονομάζεται, ακούγεται να λέει: «Δυο άνθρωποι βγαίνουν από το δασάκι, φοράνε πολιτικά ρούχα». Λέει επίσης ότι βλέπει ένα όχημα, αλλά δεν μπορεί να διακρίνει αν είναι πολιτικό ή στρατιωτικό.

«Καθαρίστε τους όλους!» ακούγεται να φωνάζει ο διοικητής του, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν είναι άμαχοι ή όχι. «Όλους!» επαναλαμβάνει, για να πάρει την απάντηση του στρατιώτη: «Ελήφθη».

Με βάση το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας οι συνομιλίες φέρεται να προέρχονται από την πολιορκία της Μαριούπολης, ενώ φέρεται ένας Ρώσος στρατιώτης να φωνάζει «είναι 150.000 στρατιώτες κι εμείς είμαστε μόλις 3.000… Είναι στα αριστερά μας, στα δεξιά μας, μας περικυκλώνουν, γ… Είναι τόσο πολλοί κι εμείς τόσο λίγοι. Δεν έχουμε υποστήριξη, δεν έχουμε αεροπορία, δεν έχουμε τίποτα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα