Οι 7 περιπτώσεις παιδοκτονιών που σόκαραν τον κόσμο

Οι 7 περιπτώσεις παιδοκτονιών που σόκαραν τον κόσμο

Από όλα τα εγκλήματα που διαπράττουν οι άνθρωποι ο ένας εναντίον του άλλου, δεν υπάρχει ίσως κανένα πιο αδιανόητο από το να σκοτώσει ένας γονέας το ίδιο του το παιδί. Η παιδοκτονία είναι ένα έγκλημα το οποίο δεν μπορεί εύκολα να κατηγοριοποιηθεί καθώς οι συνθήκες που οδηγούν ένα γονέα να αφαιρέσει τη ζωή του ίδιου του τέκνου ποικίλουν και διαφέρουν.

Με αφορμή την ιστορία των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα που απασχολεί την κοινή γνώμη εδώ και μήνες καθώς και την εξέλιξη με την σύλληψη της μητέρας των παιδιών Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, ας θυμηθούμε 7 υποθέσεις παιδοκτονιών που σόκαραν τον κόσμο. 

1 – Ασόκ Καλιανζί: Ο πατέρας που έκοψε τον λαιμό τον παιδιών του
   
Ο Ασόκ Καλιανζί, 46 ετών το 2008, παρέλαβε τον Πολ Ρος, έξι ετών, και τον αδελφό του Τζει, δύο ετών, με μια Mercedes πριν τους οδηγήσει σε ένα απομονωμένο σημείο και τους κόψει το λαιμό. Στη συνέχεια περιέλουσε με βενζίνη τα αγόρια και τον εαυτό του και προσπάθησε να βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν τυλίχθηκε στις φλόγες και ο πατέρας επέζησε. Ο Καλιανζί, ο οποίος άφησε μια ανατριχιαστική κασέτα αυτοκτονίας, είχε δελεάσει τα απρόθυμα αγόρια να περάσουν τη μέρα μαζί του με την υπόσχεση χρημάτων για να αγοράσουν παιχνίδια και να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Καλιανζι δήλωσε ένοχος στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης σε δύο κατηγορίες για φόνο. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι έπασχε από ψυχική διαταραχή που δεν είχε διαγνωστεί.

2 – Η Άντρεα Γέιτς έπνιξε τα 5 παιδιά της ένα προς ένα στην μπανιέρα
   
Η γεννημένη στο Τέξας Άντρεα Γέιτς τον Ιούνιο του 2001 έπνιξε τα πέντε μικρά παιδιά της, ένα προς ένα, σε μια μπανιέρα, ενώ ο σύζυγός της ήταν στη δουλειά. Η Γέιτς , 37 ετών τότε, καταδικάστηκε σε δύο κατηγορίες για φόνο και σε ισόβια κάθειρξη. Η ετυμηγορία ανατράπηκε κατόπιν έφεσης και η Γέιτς το 2006 αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση. Την επόμενη ημέρα εισήχθη σε ψυχιατρική μονάδα, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

3 – Η Ντόρα Μπουενστρόνο που έσφαξε τα τρία παιδιά της για να εκδικηθεί τον άνδρα της
   
Η Ντόρα Μπουενστρόνο καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τα τρία παιδιά της. Καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Σουζάνα, 9 ετών, του Βιθέντε, 8 ετών, και της Ντέιντρα, 4 ετών, στις 27 Οκτωβρίου 1994. Και τα τρία παιδιά μαχαιρώθηκαν στο λαιμό.

Οι ένορκοι είπαν ότι η Ντόρα Μπουενστρόνο έδειξε έλλειψη μεταμέλειας όταν κατέθεσε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας για την επιβολή της ποινής. Σχεδίασε τους φόνους για να βλάψει τον σύζυγό της, Άλεξ Μπουενστρόνο, και στη συνέχεια προσπάθησε να τον ενοχοποιήσει. Μετά την καταδίκη της, η Μπουενστρόνοo επιτέθηκε στην αστυνομία του San Jacinto, όπου ζούσε, στους εισαγγελείς και στους ίδιους τους δικηγόρους της. Αρνήθηκε ότι σκότωσε τα παιδιά της και συνέχισε να κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της. Καταδικάστηκε με την θανατική ποινή.

4 – Ο Κρίστοφερ Γουάτς σκοτώνει τη σύζυγό του, ρίχνει τις 2 του κόρες σε δεξαμενή πετρελαίου
   
Ο Κρίστοφερ Γουάτς, 33 ετών, τον Αύγουστο του 2018 στραγγάλισε μέχρι θανάτου την 34χρονη έγκυο σύζυγό του, Σανάν. Στη συνέχεια οδήγησε το πτώμα της, μαζί με τις δύο κόρες του ζευγαριού, στο εργοτάξιό του κοντά στο σπίτι της οικογένειας στο Κολοράντο. Στη συνέχεια, ο Γουάτς έπνιξε την 3χρονη Σελέστ πριν ρίξει την ίδια και την 4χρονη αδελφή της, Μπέλα, σε μια δεξαμενή πετρελαίου. Έθαψε το πτώμα της συζύγου του σε κοντινή απόσταση.

Ο Γουάτς, ο οποίος είχε εξωσυζυγική σχέση εκείνη την εποχή, είπε στις αρχές ότι σκότωσε τη γυναίκα του επειδή η γυναίκα του είχε σκοτώσει τα κορίτσια. Τελικά δήλωσε ένοχος για τρεις κατηγορίες φόνου πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια κάθειρξη.

5 – Ο Τίμοθι Τζόουνς δολοφόνησε τα 5 παιδιά του – Κυκλοφορούσε με τα πτώματά τους για μια εβδομάδα
   
Τον Αύγουστο του 2014, ο Τίμοθι Τζόουνς από τη Νότια Καρολίνα σκότωσε τα πέντε παιδιά του και στη συνέχεια κυκλοφορούσε με τα πτώματά τους για περισσότερο από μία εβδομάδα πριν τα πετάξει σε σακούλες σκουπιδιών δίπλα σε έναν χωματόδρομο στην Αλαμπάμα. Ο Τζόουνς, τότε 27 ετών, ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, η οποία ήταν έγκυος στο έκτο παιδί του ζευγαριού. Τα θανόντα παιδιά ήταν ηλικίας από 1 έως 8 ετών.

Ο Τζόουνς κρίθηκε ένοχος και για τους πέντε φόνους και καταδικάστηκε σε θάνατο. Τον Νοέμβριο του 2021, ο Τζόουνς επιχείρησε να ανατρέψει την καταδίκη του, ισχυριζόμενος ότι ο εισαγγελέας προκάλεσε προκατάληψη στους ενόρκους δείχνοντάς τους φωτογραφίες των παιδιών που είχαν τραβηχτεί μετά τον θάνατό τους.

6 – Η Σούζαν Γιούμπανκς εκτέλεσε τους 4 γιους της
   
Η Γιούμπανκς πυροβόλησε θανάσιμα τους τέσσερις γιους της, ηλικίας από 4 έως 14 ετών, σε στυλ εκτέλεσης, έξω από το σπίτι της στο San Marcos της Καλιφόρνια το 1997, αφού είχε πιει, είχε πάρει ναρκωτικά και είχε διαφωνήσει με το φίλο της σε ένα μπαρ. Στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε με πυροβολισμό στην κοιλιά της, αφήνοντας έναν ανιψιό της στο σπίτι σώο και αβλαβή.

Περνούσε διαζύγιο εκείνη την εποχή και οι εισαγγελείς είπαν ότι σκότωσε τα παιδιά για να εκδικηθεί τους άνδρες που της είχαν ραγίσει την καρδιά. Σε ένα σημείωμα προς τον εν διαστάσει σύζυγό της, έγραφε: «Με πρόδωσες. Έχασα όλους όσους αγάπησα. Τώρα, ήρθε η ώρα να κάνεις κι εσύ το ίδιο». Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία το 1999 και παραμένει στην πτέρυγα των θανατοποινιτών.

7 – Μητέρα σκοτώνει τα 7 παιδιά της – «Κάλεσμα θεού»
   
Η Ράινα Μερσάν Ίνα Ταϊντέι τον Δεκέμβριο του 2014 μαχαίρωσε μέχρι θανάτου επτά από τα οκτώ παιδιά της και την ανιψιά της πριν μαχαιρωθεί 35 φορές. Η 40χρονη τότε Ταϊντέι σκότωσε πρώτα την πάπια που ήταν το κατοικίδιο της οικογένειας και στη συνέχεια είπε ότι το κάλεσμα ενός περιστεριού ήταν σημάδι από τον Θεό ότι έπρεπε «να σκοτώσει τα παιδιά της για να τα σώσει».

Στα θύματα περιλαμβάνονταν τέσσερα κορίτσια και τέσσερα αγόρια ηλικίας από 2 έως 14 ετών. Η Ταϊντέι επέζησε και ένας Αυστραλός δικαστής την εξαίρεσε από τη δίκη και την έκλεισε σε ψυχιατρική μονάδα.

.newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα