Οι σύμβουλοι του Πούτιν φοβούνται να του πουν για την κακή πορεία του πολέμου στην Ουκρανία;

Οι σύμβουλοι του Πούτιν φοβούνται να του πουν για την κακή πορεία του πολέμου στην Ουκρανία;

Η πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας δεν είχε υποστεί συστηματικούς βομβαρδισμούς από το ξέσπασμα του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου, αλλά σύμφωνα με ουκρανικές πηγές μπήκε και αυτή στο στόχαστρο των Ρώσων.
Δεξαμενή γεμάτη με πετρέλαιο καταστράφηκε σε πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο (νοτιοανατολικά) της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο τοπικός αξιωματούχος, Μικόλα Λουκάσουκ.

Εργοστάσιο στη Νοβομοσκόφσκ, βορειοανατολικά της Ντνίπρο, επλήγη από πύραυλο επίσης την Τετάρτη, χωρίς να αναφερθούν θάνατοι, σύμφωνα με τον Βαλεντίν Ρεζνίτσενκο, αξιωματούχο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ.

Μέχρι την Τετάρτη, η Ντνίπρο δεν είχε υποστεί συστηματικούς βομβαρδισμούς από το ξέσπασμα του πολέμου την 24η Φεβρουαρίου.

ΗΠΑ: Οι σύμβουλοι του Πούτιν φοβούνται να του πουν για την κακή πορεία του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραπλανήθηκε από τους συμβούλους του για την κακή τροπή που έχει πάρει για την Μόσχα ο πόλεμος στην Ουκρανία και πόσο επιζήμιες είναι οι κυρώσεις των Δυτικών για τη ρωσική οικονομία, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών.

«Πιστεύουμε ότι ο Πούτιν παραπληροφορείται από τους συμβούλους του για το πόσο κακές είναι οι επιδόσεις του ρωσικού στρατού  και πώς η ρωσική οικονομία ακρωτηριάζεται από τις κυρώσεις, επειδή οι ανώτεροι σύμβουλοί του φοβούνται τόσο πολύ να του πουν την αλήθεια», είπε ο αξιωματούχος.

Αμπράμοβιτς: Νέα σενάρια για τη δηλητηρίασή του
Νέα σενάρια έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δηλητηρίαση του Ρώσου μεγιστάνα  Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο ρώσος ολιγάρχης πιθανότατα δηλητηριάστηκε είτε από χλωροπικρίνη είτε από χαμηλή δόση Novichok. Η ουσία χλωροπικρίνη είχε χρησιμοποιηθεί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το Novichok είναι η ουσία με την οποία δηλητηρίασαν και τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Oι ειδικοί που εξετάζουν την υπόθεση, αναφέρουν ότι τα συμπτώματα που εμφάνισε παραπέμπουν σε μια από τις δύο αυτές ουσίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα