Φόβοι ότι ο Πούτιν θα κάνει χρήση χημικών και βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

Φόβοι ότι ο Πούτιν θα κάνει χρήση χημικών και βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

Την ώρα που η πόλη του Κιέβου δείχνει απροσπέλαστη για τις ρωσικές δυνάμεις, παγκόσμιο τρόμο προκαλούν οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπαιντεν, ο οποίος εκτίμησε ότι ο Βλαντιμιρ Πούτιν εξετάζει το ενδεχόμενονα χρησιμοποιήσει χημικα ή ακόμη και βιολογικά όπλα.
Με επιθέσεις όπως αυτές ο ουκρανικός στρατός λέει ότι ανέκοψε τη ρωσική εισβολή και τώρα περνά στην αντεπίθεση… Οι Ουκρανοί λένε ότι μετά από σκληρή μάχη ανακατέλαβαν την κωμόπολη Μακάριβ δυτικά του Κιέβου, και ότι μέσα στο τελευταίο 24ωρο σκότωσαν 300 Ρώσους στρατιώτες.

Ο πόλεμος δεν εξελίσσεται όπως σχεδίαζε το Κρεμλίνο, λέει η Ουάσιγκτον και ο πρόεδρος Μπάιντεν προειδοποιεί για τον κίνδυνο να χρησιμοποιήσει ο Πούτιν χημικά ή βιολογικά όπλα.

«Ο Πούτιν είναι με την πλάτη στον τοίχο. Δεν περίμενε το μέγεθος και τη δύναμη της ενότητάς μας. Και όσο περισσότερο στριμώχνεται στον τοίχο, τόσο πιο σκληρές θα είναι οι τακτικές του. Τώρα κάνει λόγο για προβοκάτσιες που στήνει ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι η Αμερική διαθέτει βιολογικά και χημικά όπλα στην Ευρώπη. Δεν είναι αλήθεια, σας το εγγυώμαι. Υποστηρίζουν επίσης ότι η Ουκρανία διαθέτει βιολογικά και χημικά όπλα. Αυτό αποτελεί ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει και τα δύο» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο εφιάλτης των όπλων μαζικής καταστροφής, ακόμα και ενός πυρηνικού πολέμου, δυστυχώς αναβιώνει.

Σε άρθρο με τον τίτλο «Οι μικρές βόμβες που θα μπορούσαν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε ζώνη πυρηνικού πολέμου», οι Times της Νέας Υόρκης αναδεικνύουν τις προειδοποιήσεις δυτικών εμπειρογνωμόνων για τον κίνδυνο πυρηνικού ολέθρου. Ειδικοί λένε ότι υπό την πίεση των αρνητικών εξελίξεων ο Πούτιν θα μπορούσε να ρίξει ένα από τα λεγόμενα «μικρά», τακτικά πυρηνικά όπλα σε μια ακατοίκητη περιοχή, ως προειδοποίηση ότι είναι αποφασισμένος για όλα. Αυτές οι βόμβες που προκαλούν «μικρές Χιροσίμες», μπορούν να τοποθετηθούν σε πυραύλους που ήδη χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στην Ουκρανία, όπως Καλίμπρ και Ισκαντέρ, να ριφθούν ακόμα και από αυτοκινούμενα πυροβόλα.

«Αν εκραγεί έστω ένα μικρό πυρηνικό όπλο, ακόμα και αν γίνει για λόγους επίδειξης στη Σιβηρία, δεν έχουμε εμπειρία για το τι θα ακολουθήσει. Είναι μια επικίνδυνη στιγμή όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά για ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρει αναλυτής του CBS.

Σε προσομοίωση που έγινε στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, εφόσον απαντήσει το ΝΑΤΟ με ανάλογη «μικρή» πυρηνική βόμβα, η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος με 90 εκατομμύρια νεκρούς μέσα σε μερικές ώρες.

Στον ιστότοπο της φιλοκυβερνητικής ρωσικής εφημερίδας «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» δημοσιεύθηκε απολογισμός απωλειών του ρωσικού στρατού, με περίπου 10.000 νεκρούς και πάνω από 16.000 τραυματίες. Η ανάρτηση κατέβηκε μετά από λίγα λεπτά και η εφημερίδα έκανε λόγο για επίθεση χάκερς και για fake news.

Ανακοίνωση «Κομσομόλσκαγια Πράβντα»
Στις 21 Μαρτίου παραβιάστηκε ο κώδικας του ιστότοπου της «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» και προστέθηκε ψεύτικη είδηση μέσα σε δημοσίευμα σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Οι ανακριβείς πληροφορίες αφαιρέθηκαν αμέσως.

Επισήμως η Μόσχα έχει παραδεχτεί την απώλεια 498 στρατιωτών, στον μοναδικό απολογισμό πριν από δυο εβδομάδες. Η ρωσική τηλεόραση μεταδίδει εικόνες από τις σκληρές μάχες στην περιοχή του Ντονέτσκ με τους πολεμικούς ανταποκριτές στην πρώτη γραμμή.

Η δουλειά της μονάδας του πυροβολικού δεν σταματά καθόλου, ούτε δευτερόλεπτο. Βιδώνουν τον πυροκροτητή, ετοιμάζουν το βλήμα. Όλα για να τρυπήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την εχθρική άμυνα.

Καθώς ο πόλεμος έμπαινε στην 27η ημέρα ο πρόεδρος Ζελένσκι έριξε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και το χαρτί του δημοψηφίσματος.

«Θα πρέπει να μιλήσει ο λαός για τον ένα ή τον άλλο συμβιβασμό. Το περιεχόμενο αυτών των συμβιβασμών είναι αντικείμενο των συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι θέλει να συναντηθεί με τον Πούτιν για να διαπιστώσει ποιες είναι οι προθέσεις του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα