Ο Ζελένσκι ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει συναλλαγές με τη Ρωσία. Όχι στην παράδοση της Μαριούπολης

Ο Ζελένσκι ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει συναλλαγές με τη Ρωσία. Όχι στην παράδοση της Μαριούπολης

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με βίντεο που ανάρτησε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει κάθε «εμπόριο» με τη Ρωσία και κυρίως να αρνηθεί τους ενεργειακούς της πόρους.

«Όχι ευρώ για τις δυνάμεις κατοχής, κλείστε τους όλα σας τα λιμάνια, μην τους στέλνετε τα αγαθά σας, αρνηθείτε τους ενεργειακούς πόρους», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Χωρίς εμπόριο μαζί σας, χωρίς τις επιχειρήσεις σας και τις τράπεζές σας, η Ρωσία δεν θα έχει πλέον χρήματα γι’ αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε.

 
Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο
Απαγορεύεται από σήμερα στις 20:00 (τοπική ώρα) η κυκλοφορία σε όλη την Περιφέρεια του Κιέβου η κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο, μετά τους νέους βομβαρδισμούς σε εμπορικό κέντρο και κατοικίες, που κόστισαν τη ζωή σε 8 άτομα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει έως και τις 07:00 (τοπική ώρα) το πρωί της Τετάρτης.

Κλειστά θα μείνουν αύριο Τρίτη, 22 Μαρτίου τα καταστήματα, τα φαρμακεία, τα βενζινάδικα και άλλες υπηρεσίες.

 
Η κυκλοφορία στην πόλη θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ειδική άδεια.

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν εμπορικό κέντρο & κατοικημένες περιοχές στο Κίεβο

«Όχι» στην παράδοση της Μαριούπολης είπαν οι Ουκρανοί στο τελεσίγραφο του Πούτιν και είναι πλέον ζήτημα ωρών να αρχίσει η μεγάλη επίθεση των Ρώσων για να καταλάβουν την πόλη.
Το Κίεβο σείεται από άκρη σε άκρη τη νύχτα της Κυριακής. Ο πύραυλος ΚΡΟΥΖ έχει βρει στόχο την κεντρική συνοικία Ποντίλσκι της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι πυροσβέστες σπεύδουν να σβήσουν τη φωτιά. Απεγκλωβίζουν ανθρώπους από τα συντρίμμια. Έξι από αυτούς δεν κατάφεραν.

Με το πρώτο φως της ημέρας η πλατεία μοιάζει με κρανίου τόπο. Το εμπορικό κέντρο έχει κατεδαφιστεί και τα κτίρια έχουν μαυρίσει από τον καπνό και τη φωτιά.

Ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης και το συνεργείο του σταθμού βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας και κατέγραψαν εικόνες καταστροφής.

Μετά και από τις νέες επιθέσεις, αποφασίστηκε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ από απόψε το βράδυ στις 20:00 και θα ισχύσει έως το πρωί της Τετάρτης.

Μαριούπολη
Ένα δυνατό «όχι» είπαν οι Ουκρανοί στο τελεσίγραφο για παράδοση της Μαριούπολης.

Η πολιορκημένη πόλη έχει καλυφθεί από μαύρο πυκνό.. Την ίδια στιγμή, οι σκληρές μάχες στις παρυφές της συνεχίζονται.

Πάνω από δύο εβδομάδες η δοκιμαζόμενη ιστορική πόλη ζει μέσα στο σκοτάδι, με τους πάνω από 300 χιλιάδες κατοίκους να έχουν εγκλωβιστεί.

Αλλά ακόμα και αυτοί που τα κατάφεραν να ξεφύγουν, περνούν τη δική τους Οδύσσεια.

Ένας άνδρας δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε δύο από τα αγαπημένα του πρόσωπα μέσα σε λίγα λεπτά.

«Φρόντιζα τη μικρή μου εγγονή και άρχισα να φωνάζω Ντομίνικα, Ντομίνικα. Την είδα (την κόρη μου) πεσμένη στο έδαφος και λίγο πιο εκεί τη Νατάσα (την άλλη εγγονή μου). Έπιασα ότι βρήκα εκείνη την ώρα για να καλύψω τα πόδια της».

Τα τραυματισμένα παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Ζαπορίζια. Ο Άρτεμ είναι μόλις 2 ετών. Από το στομάχι του αφαίρεσαν οι γιατροί θραύσματα πυραύλου. Οι γονείς του και ο παππούς του τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η Μάσα είναι 15 ετών. Στην πιο τρυφερή ηλικία της εφηβείας πρέπει να μάθει να ζει χωρίς πόδι αλλά και με τον πόνο που της προκαλεί το σπασμένο χέρι της.

Άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους χωρίς να ξέρουν τον λόγο. Ευτελίζεται ακόμα και στις κηδείες. Γίνονται μαζικά, χωρίς συγγενείς και φίλους.
Η ζωή και ο θάνατος χωρίς καμία αξία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα