Πούτιν – Λουκασένκο: Οι κυρώσεις θα μας ωφελήσουν – Θα μας χτυπούσαν πρώτοι οι Ουκρανοί

Πούτιν – Λουκασένκο: Οι κυρώσεις θα μας ωφελήσουν – Θα μας χτυπούσαν πρώτοι οι Ουκρανοί

Οι κυρώσεις πάντοτε μας έκαναν πιο δυνατούς και τώρα επίσης Θα τα καταφέρουμε και θα γίνουμε πιο ανεξάρτητοι, δηλαδή τελικά θα ωφεληθούμε, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Λευκορωσίας στη Μόσχα, κατά την οποία το αφήγημα άλλαξε, αφού ειπώθηκε ακόμη και ότι οι Ουκρανοί σχεδίαζαν επίθεση δύο ημέρες πριν από την ρωσική εισβολή.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε ορισμένες ,θετικές αλλαγές, στις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Οι διαπραγματεύσεις ,πλέον διεξάγονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, είπε επίσης ο Πούτιν.

 «Πάντα δεχόμασταν κυρώσεις, έχουμε συνηθίσει αυτήν την κτηνωδία της Δύσης που είναι παράνομη και αντιβαίνει σε συμφωνίες και διεθνείς συνθήκες, είπε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο και πρόσθεσε: Δεν επιτεθήκαμε εμείς εναντίον τους. Θα δείξω από πού ετοιμαζόταν επίθεση κατά της Λευκορωσίας και αν δεν γινόταν προληπτικό πλήγμα θα είχαν επιτεθεί κατά των στρατευμάτων που ήταν σε γυμνάσια με τη Ρωσία, υποστήριξε ο Λευκορώσος ηγέτης και πρόσθεσε: «Εχουν βιολογικά όπλα και τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς», ενώ συμπλήρωσε ότι «ξένοι μισθοφόροι από τη μεθόριο της Λευκορωσίας κατευθύνονται προς το Τσέρνομπιλ για να χτυπήσουν πισώπλατα».

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα