Σολτς: Είναι βέβαιο ότι θα επιβάλουμε και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Σολτς: Είναι βέβαιο ότι θα επιβάλουμε και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Είναι βέβαιο ότι θα επιβάλουμε και νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που συνεχίζει την εισβολή στην Ουκρανία, που αγωνίζεται για την επιβίωσή της, προειδοποίησε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς .

Το λουτρό αίματος πρέπει να σταματήσει στην Ουκρανία, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της οποίας, το Χάρκοβο, υφίσταται σφοδρούς βομβαρδισμούς, πρόσθεσε ο γερμανός καγκελάριος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ στο Βερολίνο.

«Εχουμε φθάσει σε μία πολύ δραματική κατάσταση, η Ουκρανία αγωνίζεται κυριολεκτικά για την επιβίωσή της», συνέχισε ο Ολαφ Σολτς.

«Οι κινήσεις των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουμε διαπιστώσει σήμερα είναι πολύ σημαντικές και γι'αυτό δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις».

«Θα είναι μία πολύ δραματική περίοδος, οι μέχρι στιγμής εικόνες που μας θλίβουν, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, τα κατεστραμμένα κτίρια και τις υποδομές, δεν είναι παρά η αρχή αυτού που πιθανότατα θα ακολουθήσει», προέβλεψε ο Γερμανός καγκελάριος.

Στην συγκυρία αυτή, «είναι βέβαιο» ότι θα υιοθετήσουμε νέες κυρώσεις, ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας εκτιμώντας ότι οι κυρώσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Δύση «επηρεάζουν σημαντικά τις οικονομικές ικανότητες» της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα