Οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεκινούν Τετάρτες. Η Ρωσία ανακοίνωσε το τέλος των ασκήσεων

Οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεκινούν Τετάρτες. Η Ρωσία ανακοίνωσε το τέλος των ασκήσεων

Τέλος στη ρωσο -ουκρανική κρίση έβαλε ο Ρώσος πρόεδρος το πρωί της Τετάρτης, μέρα που θεωρείτο ως D-Day για μία ενδεχόμενη εισβολή. Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Κριμαία. Αναμένεται η αντίδραση της Ουκρανίας
 
Το θρίλερ στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας έλαβε - προς το παρόν - τέλος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε το τέλος των στρατιωτικών ασκήσεων στην Κριμαία.


Μετά από ένα πολυήμερο θρίλερ, με την εισβολή της Ρωσίας στο Κίεβο να είναι πιο ορατή από ποτέ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να αποσύρει τα στρατεύματα που είχαν στρατοπεδεύσει στην Κριμαία.

«Μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, έχοντας ολοκληρώσει τη συμμετοχή τους σε τακτικές ασκήσεις, μετακινούνται στα μόνιμα σημεία ανάπτυξής τους», ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας, καθώς η κρατική τηλεόραση πρόβαλε εικόνες στρατιωτικών μονάδων να περνούν γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την ηπειρωτική χώρα.

 
Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Ρωσία είχε ανακοινώσει τη «μερική» αποχώρηση των στρατιωτών της που είχαν αναπτυχθεί εδώ και εβδομάδες στα σύνορα με την Ουκρανία, μια ένδειξη αποκλιμάκωσης της κρίσης.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αναμένουν ακόμη αποδείξεις για τη μαζική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, δηλώντας όμως ταυτόχρονα αισιόδοξοι. Η Μόσχα δεν έχει διευκρινίσει πόσα στρατεύματά της έχουν αποχωρήσει από τα σύνορα με την Ουκρανία, ούτε το χρονοδιάγραμμα της απομάκρυνσής τους. Περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες είναι ανεπτυγμένοι κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τη Δύση.

Παράλληλα συνεχίζονται ως τις 20 Φεβρουαρίου τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσίας- Λευκορωσίας.

«Οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεκινούν Τετάρτες»
Χθες, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποβάθμισε τις αμερικανικές προειδοποιήσεις περί ενδεχόμενης επίθεσης της χώρας του στην Ουκρανία σήμερα Τετάρτη. 
«Σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν θα γίνει καμία επίθεση σήμερα Τετάρτη. Δεν θα υπάρξει κλιμάκωση ούτε την επόμενη εβδομάδα, ούτε τη μεθεπόμενη – ούτε τον επόμενο μήνα», σημείωσε ο Βλαντίμιρ Τσίζοφ σε δηλώσεις του στην Die Welt που δημοσιεύονται στο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας που κυκλοφορεί.

«Οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεκινούν Τετάρτες», πρόσθεσε χαριτολογώντας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει πως είναι πιθανό η Ρωσία να προχωρήσει σε στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία εντός ημερών, πιθανόν προτού ολοκληρωθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου (την Κυριακή).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα