Προκλητικός Τσαβούσογλου: Εμποδίζουμε την Ελλάδα να μπει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Εμποδίζουμε την Ελλάδα να μπει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα

Η Ελλάδα επιχείρησε πολλές φορές να μπει εκεί κι εμείς την εμποδίσαμε. 

 Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Μιλώντας στην Επιτροπή του Κοινοβουλίου, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρθηκε στην πολιτική της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς κάποιοι βουλευτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι έχει υποχωρήσει, επειδή δεν πραγματοποιεί αυτή την περίοδο σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή. 
 
«Στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου δεν υπάρχει κανένα θέμα υποχώρησής μας. Εμείς έχουμε καθορίσει τα όρια της υφαλοκρηπίδας μας και την καταγράψαμε στον ΟΗΕ. Στα πλαίσια αυτά υπογράψαμε και συμφωνία με τη Λιβύη για τα δυτικά όρια μας; Ναι, το κάναμε. Κι εμείς και η Λιβύη κοινοποιήσαμε τη συμφωνία μας στον ΟΗΕ. Μετά τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας δεν είναι ανάγκη να κάνετε συνέχεια εκεί σεισμικές έρευνες ή γεωτρήσεις. Εκείνα τα σημεία είναι δικά σας και όποτε υπάρχουν αξιόλογα δείγματα κάνετε έρευνες.

Εμείς προστατεύουμε την υφαλοκρηπίδα μας. Η Ελλάδα επιχείρησε πολλές φορές να μπει εκεί, εμείς την εμποδίσαμε, άρα προστατεύουμε την υφαλοκρηπίδα μας», δήλωσε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα