Τζεφ Μπέζος: Οι δύο ερωτήσεις που έκανε σε υποψήφια υπάλληλο της Amazon

Τζεφ Μπέζος: Οι δύο ερωτήσεις που έκανε σε υποψήφια υπάλληλο της Amazon

Τις δύο ερωτήσεις που τις έκανε ο Τζεφ Μπέζος στο πλαίσιο συνέντευξης αποκάλυψε πρώην εργαζόμενη της Amazon.

Η Αν Χάιατ μιλώντας στο CNBC περιέγραψε πώς ένιωσε τον Οκτώβριο του 2002 όταν βρέθηκε μπροστά στον ιδρυτή της εταιρείας, που ανέλαβε ο ίδιος να της κάνει τη συνέντευξη.

Οι δύο ερωτήσεις
Ο Μπέζος δεσμεύτηκε να της κάνει μόνο δύο ερωτήσεις. Η πρώτη την εξέπληξε. Θέλω να υπολογίσεις τον αριθμό των παραθύρων στην πόλη του Σιάτλ

Θα κάνω εγώ τα μαθηματικά, της είπε ο Μπέζος και πήγε μπροστά σε έναν μαυροπίνακα, αναφέρει το newsbeezer.

Προς στιγμήν τρομοκρατήθηκα, είπε η Χάιατ. Αλλά έκανα μια παύση για να ηρεμήσω βάζοντας τον εαυτό μου να σκεφτεί για ποιο λόγο μου κάνει αυτή την ερώτηση. Θέλει να δει πως λειτουργεί το μυαλό μου, σκέφτηκα. Θέλει να δει αν μπορώ να σπάσω ένα περίπλοκο πρόβλημα σε μικρά, διαχειρίσιμα κομμάτια. Μπορώ να το κάνω. Υπογράμμισα ότι θα άρχιζα με τον αριθμό των κατοίκων του Σιάτλ, που ευτυχώς υπολόγισα σωστά γύρω στο ένα εκατ. για να διευκολύνω τις αριθμητικές πράξεις. Μετά είπα ότι o καθένας τους θα έχει από ένα σπίτι, ένα μεταφορικό μέσο, ένα γραφείο που πηγαίνει ή σχολείο – τα οποία όλα τους θα διαθέτουν παράθυρα. Έτσι πρότεινα να βασίσουμε την εκτίμηση στον μέσο όρο όλων αυτών. Και μετά κάναμε τις αριθμητικές πράξεις. Καταπιαστήκαμε με κάθε πιθανό σενάριο, ομάδα, ανωμαλία και τρόπους να συμπεριλάβουμε αυτές τις εξαιρέσεις στους υπολογισμούς. Ένιωθα λες κει μιλούσα ώρες όσο ο Μπέζος γέμιζε τον πίνακα με αριθμούς. Είμαι σίγουρη ότι μας πήρε παραπάνω από δέκα λεπτά. Θυμάμαι την συγκίνηση που ένιωσα όταν έγραψε την τελική εκτίμηση. Κύκλωσε τον αριθμό. Φαίνεται περίπου σωστό, είπε. Ευτυχώς.

Και μετά μου έθεσε τη δεύτερη ερώτηση: Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σας στόχοι;, μια ερώτηση που, όπως λέει η Χάιατ, κάθε υποψήφιος για νέα θέση θα πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει.

Γνωρίζοντας τον Μπέζος μετά από τόσα χρόνια βλέπω τώρα γιατί μου έκανε μόνον αυτές τις δύο ερωτήσεις. Μετρούσε τις δυνατότητές μου με ερωτήσεις που θα αποκάλυπτα αν είχα το θάρρος και το κίνητρο να τρέξω με τον ρυθμό του και να είμαι αρκετά γενναία για να κάνω συνεχώς άλματα μαζί του και να ανεβαίνω επίπεδο. Μέχρι το τέλος της συνέντευξης, ξέραμε και οι δύο ότι θα έκανα τα πάντα για να πετύχω

 
Τελικά η Χάιατ προσελήφθη στην Amazon. Πλέον κάνει τα δικά της βήματα στη Silicon Valley…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα