Βγήκαν από τα ρούχα τους πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia. Κυριολεκτικά

Βγήκαν από τα ρούχα τους πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia. Κυριολεκτικά

Βγήκαν από τα ρούχα τους πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia. Γδύθηκαν στη μέση του δρόμου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το λουκέτο της ιστορικής ιταλικής αεροπορικής εταιρίας.  

Η Alitalia έπαψε τη λειτουργία της, μετά από 74 χρόνια ιστορίας, την προηγούμενη εβδομάδα, και αντικαταστάθηκε από την ITA, που βρίσκεται επίσης υπό κρατικό έλεγχο

Περίπου πενήντα πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Ρώμης την Τετάρτη και επιλέγοντας έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας για την κατάρρευση του ιταλικού αερομεταφορέα.

Οι αεροσυνοδοί, διαμαρτυρόμενες για τις χαμένες θέσεις εργασίας αλλά και για τις κακές συνθήκες εργασίας όσων επαναπροσλήφθηκαν στην ITA Airways, ξεκίνησαν να βγάζουν τα ρούχα τους, σε μια συμβολική άρνηση να αποδεχθούν την κατάσταση. 
Οι εργαζόμενες του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας γδύθηκαν αργά και αθόρυβα, ρίχνοντας τις στολές τους στο έδαφος και παρέμειναν με τα μισοφόρια στο κέντρο της πλατείας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους μετά την πτώχευση της εταιρείας.

Η Alitalia έπαψε τη λειτουργία της, μετά από 74 χρόνια ιστορίας, την προηγούμενη εβδομάδα, και αντικαταστάθηκε από την ITA, που βρίσκεται επίσης υπό κρατικό έλεγχο.

Όταν η ITA ξεκίνησε τη λειτουργία της την περασμένη Παρασκευή απασχολούσε μόνο περίπου 2.800 από τους σχεδόν 11.000 υπαλλήλους της Alitalia.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα