Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Eεθεάθη να περπατά με μπαστούνι

Ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ: Eεθεάθη να περπατά με μπαστούνι

Η βασίλισσα Ελισάβετ εθεάθη να χρησιμοποιεί μπαστούνι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Αβαείο του Γουέστμινστερ την Τρίτη, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία. 
Όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Page Six, επικαλούμενο πηγές, η βασίλισσα χρησιμοποιούσε το μπαστούνι ,για την άνεσή της, ωστόσο δεν αποκάλυψαν αν η 95χρονη υπέστη πρόσφατα κάποιον τραυματισμό ή αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
 
Το Παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. 

 Η βασίλισσα και η κόρη της, η πριγκίπισσα Άννα, βρέθηκαν στην εκκλησία του Λονδίνου για να παρακολουθήσουν την τελετή των Ευχαριστιών για την επέτειο των 100 χρόνων της βασιλικής βρετανικής λεγεώνας.  

Η μονάρχης φωτογραφήθηκε φορώντας ένα βασιλικό μπλε πανωφόρι με μεγάλα χρυσά κουμπιά και ασορτί καπέλο. Φεύγοντας από την εκκλησία, εθεάθη να κρατάει ένα μπουκέτο λουλούδια μαζί με το μπαστούνι της – χωρίς καμία επιπλέον βοήθεια.

 Η τελευταία φορά που η Ελισσάβετ εθεάθη να  χρησιμοποιεί μπαστούνι δημόσια ήταν το 2003, μετά από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Σύμφωνα με άρθρο του CNN εκείνης της εποχής , η τότε 76χρονη είχε στρίψει το γόνατό της, ενώ περπατούσε σε ανώμαλο έδαφος κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον ιππόδρομο Newmarket στην ανατολική Αγγλία πριν από τα Χριστούγεννα. Μάλιστα η βασίλισσα τότε είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, διάρκειας 45 λεπτών.

Επίσης το 2019, το βρετανικό ταμπλόιντ The Daily Express ανέφερε ότι η βασίλισσα είχε διαμαρτυρηθεί τον προηγούμενο χρόνο ότι πονούσε ξανά πάνω από το γόνατό της, αλλά αρνιόταν να χειρουργηθεί. «Μιλούσε με φίλους της και έλεγε ότι τα γόνατά της την ενοχλούσαν», ανέφερε πηγή του παλατιού το 2018. «Αλλά είναι απρόθυμη να κάνει επέμβαση λόγω του χρόνου που θα χρειαστεί για να αναρρώσει. Είναι απίστευτα γενναία».

Η πηγή είχε προσθέσει: «Άνθρωποι από τη γενιά της και του Φιλίππου παλεύουν με τα προβλήματα και συνεχίζουν. Και στη Μεγαλειότητά της δεν αρέσει να προκαλεί φασαρία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα