Κορονοϊός – Παραπληροφόρηση για τα εμβόλια μέσω TikTok

Κορονοϊός – Παραπληροφόρηση για τα εμβόλια μέσω TikTok

Οι αντιεμβολιαστές έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και στο TikTok, την πλατφόρμα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία, προκειμένου να διαδώσουν την προπαγάνδα τους ακόμα και σε μικρά παιδιά.
Η οργάνωση NewsGuard που παρακολουθεί την παραπληροφόρηση στα κοινωνικά δίκτυα αποκάλυψε ότι εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμοί στο TikTok διαδίδουν ανυπόστατες θεωρίες και μηνύματα εναντίον του εμβολιασμού με βίντεο που έχουν εκατομμύρια θεάσεις.

Εξίσου ανησυχητικό είναι ότι η βρετανική οργάνωση λέει πως έστειλε τα στοιχεία από τον περασμένο Ιούνιο στη βρετανική κυβέρνηση και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά το αντιεμβολιαστικό υλικό παραμένει στην πλατφόρμα και έχουν πρόσβαση σε αυτό ακόμα και παιδιά ηλικίας 9 ετών.

Η κινεζική πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες ανεβάζουν σύντομης διάρκειας βίντεο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε παιδιά και εφήβους πρόσφατα έσπασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίων ενεργών χρηστών μηνιαίως.

Το TikTok λέει ότι καταβάλει προσπάθειες για τον εντοπισμό και την αφαίρεση λογαριασμών που επιδίδονται σε παραπληροφόρηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα