Κόβουν την ανάσα οι εικόνες την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Λα Πάλμα, στην Ισπανία.

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες την έκρηξη του ηφαιστείου στο νησί Λα Πάλμα, στην Ισπανία.
Το ηφαίστειο που εξερράγη χθες μετά από 50 χρόνια ανάγκασε χιλιάδες κατοίκους να απομακρυνθούν ενώ στην περιοχή έσπευσε και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Οι αρχές απομάκρυναν περίπου 5.000 ανθρώπους από χωριά στο νησί Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, καθώς λάβα βγαίνει από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα, το οποίο εξερράγη χθες Κυριακή.

Το κύμα της λάβας έχει ήδη καταπιεί 20 σπίτια στο χωριό Ελ Πάσο όπως και κάποιους δρόμους, δήλωσε ο δήμαρχος Σέρχιο Ροντρίγκεθ στον ραδιοφωνικό σταθμό TVE σήμερα το πρωί.

Πλέον κατευθύνεται προς το γειτονικό χωριό Λος Λιάνος δε Αριδάνε όπου κινδυνεύουν εκατοντάδες σπίτια, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Παρακολουθούμε τη ροή της λάβας”, εξήγησε.

Λάβα τινάχθηκε σε ύψος εκατοντάδων μέτρων από το ηφαίστειο μετά την έκρηξή του την Κυριακή, ενώ ποτάμια λιωμένων πετρωμάτων ρέουν προς τον Ατλαντικό Ωκεανό μέσω μιας αραιοκατοικημένης περιοχής της Λα Πάλμα.

Οι τοπικές αρχές έχουν απομακρύνει περίπου 5.000 ανθρώπους από τέσσερα χωριά, περιλαμβανομένων των Ελ Πάσο και Λος Λιάνος δε Αριδάνε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφέρειας των Καναρίων Άνχελ Βίκτορ Τόρες δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθούν άλλοι κάτοικοι από τα σπίτια τους.


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα