Ρωσία: Μακελειό σε πανεπιστήμιο. Είμαι ένα κάθαρμα που θα πρέπει να κάνει ζημιά

Ρωσία: Μακελειό σε πανεπιστήμιο. Είμαι ένα κάθαρμα που θα πρέπει να κάνει ζημιά

Σοκάρουν οι εικόνες από την επίθεση ενόπλου σε ρωσικό πανεπιστήμιο, που σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους.
Άνθρωποι πέφτουν από τα παράθυρα και τρέχουν να σωθούν.

Άλλοι έχουν κλειδωθεί σε γραφεία και αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου της πόλης Περμ.

Ο δράστης μπήκε στο κτίριο και άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας τουλάχιστον 8 ανθρώπους. Δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Λίγο αργότερα έπεσε και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, δράστης είναι ο Τιμούρ Μπεκμανσούροφ, φοιτητής στο ίδιο πανεπιστήμιο. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγο πριν πάρει το όπλο του για να σπείρει το θάνατο, ο 18χρονος αναφέρει ότι ήταν παιδικό του όνειρο να προκαλέσει λουτρό αίματος.

Στην ανάρτησή του ο Μπεκμανσούροφ περιγράφει λεπτομερώς ότι μάζευε επί δύο χρόνια τα χρήματα για να αγοράσει την καραμπίνα, με την οποία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο. Την απέκτησε νόμιμα όταν έκλεισε τα 18.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου ο δράστης είναι νεκρός. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είναι βαριά τραυματισμένος.

Ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται στους 20, κάποιοι εξ αυτών πιο ελαφρά. Στο χώρο του πανεπιστημίου δημιουργήθηκε πανζουρλισμός. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο δράστης σπούδαζε νομική στο πανεπιστήμιο.

«Είμαι ένα κάθαρμα που θα πρέπει να κάνει ζημιά γιατί η κοινωνία έχει σαπίσει. Όλοι σας έχετε σαπίσει από μέσα σας», ανέφερε ο δράστης στην ιστοσελίδα του.

Το τοπικό 59.ru news ανέφερε, σύμφωνα με τους themoscowtimes ότι στην ανάρτησή του ο ένοπλος δράστης περιγράφει με λεπτομέρειες το πλάνο και το κίνητρό του για την αιματηρή επίθεση.

«Αυτό που συνέβη δεν ήταν μια τρομοκρατική επίθεση (τουλάχιστον από νομική άποψης). Δεν ήμουν μέλος κάποιος εξτρεμιστικής οργάνωσης, δεν είμαι θρησκευόμενος και είμαι απολιτίκ. Κανείς δεν ήξερε τι επρόκειτο να κάνω, τα έκανα όλα μόνος μου» γράφει ο Bekmansurov και προσθέτει ότι «ήταν γεμάτος μίσος» και μάζευε λεφτά εδώ και καιρό για να αγοράσει τα πυρομαχικά.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ο δράστης της τυφλής επίθεσης έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, την ίδια στιγμή η υπηρεσία Τύπου του Πανεπιστημίου του Περμ ανέφερε πως 8 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 6 άτομα τραυματίστηκαν ύστερα από πυρά που άνοιξε ο δράστης στις 09:00 ώρα Ελλάδος (11:00 τοπική ώρα).

 
Μερικοί από τους φοιτητές για να αποφύγουν τον δράστη κλείστηκαν στις αίθουσες του πανεπιστημίου, ενώ ορισμένοι άλλοι μέσα στην απόγνωσή τους πήδηξαν από τα παράθυρα.Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά Μέσα ο δράστης φέρεται να είναι ο 18χρονος Timur Bekmansurov ο οποίος δεν δραστηριοποιείται σε κάποια ομάδα αλλά χαρακτηρίζεται «μοναχικός λύκος» και άφησε σημείωμα πριν την πράξη του.

«Όσο καιρό γνώριζα τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο», γράφει το κείμενο, σύμφωνα με τον Independent. 
Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

«Αποφάσισα για την ημερομηνία, τις 20 Σεπτεμβρίου. Ενώ προσπαθώ να μελετήσω τα περάσματα μεταξύ των κτιρίων, το όφελος από αυτό είναι η εφαρμογή τους με ένα λεπτομερές σχέδιο της πανεπιστημιακής επικράτειας» γράφει ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης.

«Μισώ τον εαυτό μου, αλλά θέλω να βλάψω όλους όσους μπαίνουν στο δρόμο μου. Το κουδούνισμα έγινε ακόμα πιο δυνατό, σαν μια μέγγενη να σφίγγει το κεφάλι μου. Η αίσθηση ότι όλα γύρω είναι απλά ένα όνειρο δεν φεύγει. Δεν βλέπω λόγο να γράψω κάτι άλλο. Στο τέλος, μπορώ να πω ότι δεν είμαι ο πρώτος και πολύ μακριά από τον τελευταίο. Δεν θα σωθείτε από την απαγόρευση των όπλων, θα σκοτωθείτε από αυτοκίνητα, βόμβες, μαχαίρια, όλα όσα έρχονται στο χέρι. Άνθρωποι σαν εμένα θα καταστρέψουν τα πάντα γύρω σας», φέρεται να γράφει στο σημείωμά του σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, επικαλούνται πηγές που λένε ότι ο ένοπλος σκοτώθηκε από αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν στους πυροβολισμούς.

Η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, αλλά κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, για νόμιμη άμυνα ή για αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα