Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι σκέψεις και οι προσευχές μας σε θύματα και επιζήσαντες

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι σκέψεις και οι προσευχές μας σε θύματα και επιζήσαντες

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ. Μεταξύ των 3.000 νεκρών ήταν και 67 Βρετανοί υπήκοοι.

 
Με αφορμή την 20ή αποφράδα επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου η Βασίλισσα Ελισάβετ τονίζει σε μήνυμά της προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν: «Οι προσευχές μου εξακολουθούν να στρέφονται στα θύματα και τους επιζήσαντες των επιθέσεων στις ΗΠΑ».

Η Βασίλισσα αποτίει, επίσης, φόρο τιμής στις κοινότητες που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανοικοδόμηση μετά την καταστροφή.


«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου – και αυτές της οικογένειάς μου και ολόκληρου του έθνους – εξακολουθούν να στρέφονται στα θύματα, τους επιζήσαντες και τις οικογένειες που επλήγησαν, όπως και στους πρώτους που ανταποκρίθηκαν και τους εργαζομένους στα σωστικά συνεργεία που κλήθηκαν στο καθήκον», σημειώνει η Βασίλισσα Ελισάβετ στο μήνυμά της προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Οι μνήμες μου από την επίσκεψή μου στον τόπο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου το 2010 παραμένουν νωπές», προσθέτει.

 
«Μου υπενθυμίζουν ότι καθώς τιμάμε αυτούς από πολλά έθνη, θρησκείες και υπόβαθρα που έχασαν τη ζωή τους, αποτίουμε επίσης φόρο τιμής στην αντοχή και την αποφασιστικότητα των κοινοτήτων που ενώθηκαν για την ανοικοδόμηση», υπογραμμίζει.

 

Μεταξύ των νεκρών των τρομοκρατικών αυτών επιθέσεων που διαπράχθηκαν πριν από 20 χρόνια στις ΗΠΑ βρισκόντουσαν και 67 Βρετανοί υπήκοοι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα