11η Σεπτεμβρίου: Συγκλονίζει ο άνθρωπος που έπεσε 15 ορόφους και κατάφερε να επιζήσει

11η Σεπτεμβρίου: Συγκλονίζει ο άνθρωπος που έπεσε 15 ορόφους και κατάφερε να επιζήσει

Την τρομακτική εμπειρία που έζησε στις 11/9 όταν κατάφερε να επιζήσει πέφτοντας 15 ορόφους ενώ βρισκόταν μέσα στο κτήριο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, θυμήθηκε ένας εργαζόμενος.

Ο Πασκουάλε Μπατσέλι βίωσε με την τρομακτική εμπειρία της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, καθώς βρισκόταν μέσα σε ένα από τα κτήρια του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου. Λίγες μέρες πριν την συμπλήρωση 20 χρόνων από το τρομοκρατικό χτύπημα μίλησε στην εκπομπή «Minutes Australia» εκείνη την μοιραία μέρα.

 
Ο Πασκουάλε είχε μόλις φτάσει στη δουλειά του και ανέβαινε με το ασανσέρ στον 64ο όροφο του Βορείου Πύργου, όταν το πρώτο αεροπλάνο χτύπησε το κτήριο. Ο δομικός μηχανικός του Λιμεναρχείου είπε ότι τα φώτα στον ανελκυστήρα τρεμόπαιξαν και έπεσαν περίπου ένα πόδι. Απόρησαν για το τι συνέβαινε. Δεν είχαν ιδέα ότι η πτήση 11 της American Airlines είχε χτυπήσει το κτήριό τους, 29 ορόφους παραπάνω.

«Κάλεσα την γυναίκα μου και της είπα να μην ανησυχεί, ότι είμαι καλά και να βάλει την τηλεόραση για να μου πει τι βλέπει. Τότε εκείνη με ενημέρωσε ότι ένα αεροπλάνο έπεσε στο κτήριό μου», θυμήθηκε ο Πασκουάλε.

Στη συνέχεια κατάφερε μαζί με τους άλλους που βρίσκονταν στο ασανσέρ να βγουν από αυτό, όμως δεν είχαν ιδέα ότι ένα άλλο αεροπλάνο είχε χτυπήσει τον Νότιο Πύργο. Τηλεφώνησε και πάλι στην σύζυγό του και της είπε ότι ήταν ακόμα μέσα στο κτήριο. Εκείνη του είπε να απομακρυνθεί αμέσως.

Την διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά και στη συνέχεια αποφάσισε ότι έπρεπε να κατέβει κάτω για να γλιτώσει από τον καπνό που ερχόταν από τους πάνω ορόφους. «Μαζέψαμε τα πράγματα μας, πήραμε φακό, βρέξαμε και μερικές πετσέτες και ξεκινήσαμε να κατεβαίνουμε τις σκάλες. Την ώρα που κατεβαίναμε, το κτήριό μας άρχισε να κουνιέται καθώς ο Νότιος Πύργος άρχισε να καταρρέει», συνέχισε ο δομικός μηχανικός.

«Συναντήσαμε έναν πυροσβέστη, ο οποίος μας είπε να συνεχίσουμε να κατεβαίνουμε τις σκάλες μέχρι να φτάσουμε κάτω. Όταν φτάσαμε στον 22ο όροφο, όλα άρχισαν να κουνιούνται. Άνθρωποι πίσω μου ούρλιαζαν, όλα σκοτείνιασαν.

Το κτήριο άρχισε να κουνιέται έντονα. Βρήκα μια γωνιά και έμεινε σε εμβρυϊκή θέση, οπότε αν έπεφτε κάτι μεγάλο ή βαρύ θα είχα τουλάχιστον δύο πλευρές για να με προστατέψουν. Ένιωσαν τον τοίχο να σπάει και το πάτωμα να χάνεται και έμεινα στην εμβρυϊκή θέση με τα μάτια κλειστά.

Ένιωθα τον άνεμο καθώς έπεφτα και αισθάνθηκα μερικές αναλαμπές φωτός από τα χτυπήματα στο κεφάλι. Θυμάμαι να λέω ότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό θα είναι το τέλος Θεέ μου, δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα πεθάνω έτσι. Σκεφτόμουν τη γυναίκα μου, το αγέννητο παιδί μου και είπα ‘σε παρακαλώ Θεέ μου φρόντισε να είναι γρήγορος ο θάνατος’», συμπλήρωσε.

Ο Πασκουάλε ήταν ένας από τους μόλις 16 ανθρώπους που διασώθηκαν από τα συντρίμμια και μόνο ο ένας από τους δύο ανθρώπους που έπεσαν με την κατάρρευση των δίδυμων πύργων και έζησαν.

Το μικρό κομμάτι σκυροδέματος στο οποίο βρισκόταν έπεσε στον έβδομο όροφο, όπου και τελικά βρέθηκε από τους πυροσβέστες. Παρά το γεγονός ότι έπεσε πάνω από δώδεκα ορόφους, γλίτωσε με ένα σπασμένο πόδι και μερικά εγκαύματα…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα