Ο άντρας μου ήταν ένας άγγελος – και τότε με βίασε

Ο άντρας μου ήταν ένας άγγελος – και τότε με βίασε

Τη νύχτα του γάμου της, η 34χρονη Safaa έπεσε θύμα βιασμού από τον σύζυγό της. Εξαιτίας της επίθεσης που δέχτηκε, είχε τραύματα στο σώμα και στο πρόσωπό της.

«Είχα περίοδο και δεν ήμουν έτοιμη να κάνω σεξ εκείνη τη νύχτα. Ο άντρας μου νόμιζε ότι απέφευγα να έρθω κοντά του. Με έδειρε, με έδεσε με χειροπέδες, με φίμωσε και με βίασε», περιγράφει.

Οι γυναίκες στην Αίγυπτο έχουν αρχίσει να μιλούν ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίησή τους. Η μάχη τώρα δίνεται ενάντιο στον βιασμό μέσα στον γάμο, ένα ζήτημα που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε μεγάλο ταμπού.

Η Safaa αρνήθηκε να κάνει καταγγελία στην αστυνομία κατά του συζύγου της, γιατί φοβήθηκε το κοινωνικό στίγμα. Κάτι όμως άλλαξε τον περασμένο Απρίλιο όταν είδε μια σκηνή σε μια τηλεοπτική σειρά -Newton’s Cradle ήταν το τίτλος της-, όπου ο σύζυγος κακοποιούσε σεξουαλικά τη γυναίκα του.

Για πολλές γυναίκες, το συγκεκριμένο επεισόδιο επανέφερε άσχημες μνήμες, τους έδωσε όμως παράλληλα το κουράγιο να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στα social media. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, εκατοντάδες μαρτυρίες έκαναν την εμφάνισή τους online.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και εκείνη της 27χρονης Sanaa.

 
«Ήταν ένας άγγελος. Έναν χρόνο μετά τον γάμο μας, ήμουν έγκυος και έτοιμη να γεννήσω», ανέφερε σε ένα μήνυμά της στη σελίδα Speak Up στο Facebook. «Είχαμε έναν καβγά για κάτι ασήμαντο και αποφάσισε να με τιμωρήσει. Επιβλήθηκε με τη βία και με βίασε. Απέβαλα».

Η Sanaa έδωσε μόνη της μάχη για να πάρει διαζύγιο και είναι πλέον σε διάσταση, πενθώντας παράλληλα για το μωρό που έχασε.

Το σεξ με τη βία συναντάται σε πολλές περιοχές της Αιγύπτου, κυρίως τη νύχτα του γάμου. Η συζήτηση διαδόθηκε ακόμη περισσότερο όταν η πρώην σύζυγος ενός διάσημου τραγουδιστή αποκάλυψε μέσω Instagram τη δική της ιστορία βιασμού μέσα στον γάμο. Με δάκρυα στα μάτια, το βίντεό της έγινε viral και πρώτη είδηση. Ο σύζυγος χαρακτήρισε αβάσιμες τις καταγγελίες.

Στην πιο πρόσφατη έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2015, η κυβερνητική οργάνωση για τις γυναίκες NCW ανέφερε πως κάθε χρόνο υπάρχουν περίπου 6.500 περιπτώσεις βίας εκ μέρους του συζύγου, οι οποίες περιλαμβάνουν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση ή εξαναγκασμό σε σεξουαλικές πράξεις.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα