Ιταλία: Παράταση της απαγόρευσης των απολύσεων μέχρι τον Οκτώβριο ζητούν τα συνδικάτα

Με μαζική τους κινητοποίηση στις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις, τα συνδικάτα της χώρας ζήτησαν σήμερα να μην καταργηθεί το προσωρινό μέτρο που απαγορεύει τις απολύσεις και να παραμείνει σε ισχύ μέχρι το φθινόπωρο.

Κανονικά, αν δεν αποφασιστεί παράτασή του, το συγκεκριμένο μέτρο θα λήξει στις 30 του μηνός. «Την στιγμή αυτή πρέπει να κινηθούμε ενωτικά, να αποφευχθούν οι διχασμοί και οι κοινωνικές ρήξεις», δήλωσε ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, γραμματέας του συνδικάτου Cgil.

Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση Ντράγκι έχει αναφερθεί σε πιθανή παράταση του μέτρου που απαγορεύει τις απολύσεις, αλλά μόνον για τους τομείς που επλήγησαν εντονότερα από την οικονομική κρίση, λόγω πανδημίας κορονοϊού, όπως είναι ο υφαντουργικός.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, υπάρχουν τομείς που κινδυνεύουν να εκραγούν, πρέπει να απενεργοποιήσουμε αυτή την κοινωνική βόμβα» τόνισε, από την μεριά του, ο γραμματέας του συνδικάτου UIl, Πιερπάολο Μπομπαρντιέρι.

«Ζητάμε να παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η απαγόρευση των απολύσεων, διότι τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, παρά τα μέτρα προστασίας, χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας» υπογράμμισε, τέλος, από την Φλωρεντία, ο επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, Λουίτζι Σμπάρα.

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα