Σε ψυχροπολεμικό κλίμα η επικείμενη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Σε ψυχροπολεμικό κλίμα η επικείμενη συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Ψυχροπολεμικό είναι το κλίμα μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον ενόψει της πρώτης συνάντησης Πούτιν και Μπάιντεν στη Γενεύη την Τετάρτη. Οι δύο πρόεδροι παραδέχθηκαν ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών τους βρίσκονται στο ναδίρ ενώ οι προσδοκίες για το αποτέλεσμα των συνομιλιών είναι χαμηλές.
Με την κοινή παραδοχή ότι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών τους βρίσκονται στο ναδίρ θα προσέλθουν στη Γενεύη ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τζο Μπάιντεν,

«Ας είμαι ξεκάθαρος. Πιστεύω πως (ο Πούτιν) έχει δίκιο. (Οι σχέσεις μας) βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο. Και εξαρτώνται από τον τρόπο που εκείνος αντιμετωπίζει την τήρηση των διεθνών κανόνων. Κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν κάνει.»

Ενόψει της συνάντησης, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε δηκτικά στον Μπάιντεν που τον είχε χαρακτηρίσει δολοφόνο

«Πρόκειται για έκφραση της γενικότερης αμερικανικής κουλτούρας. Φυσικά στο Χόλιγουντ υπάρχουν κάποια ριζωμένα πράγματα, όπως το νταηλίκι.»

Οι προσδοκίες για τα αποτελέσματα της συνάντησης κορυφής είναι χαμηλές μετά και την δήλωση του Μπάιντεν ότι δεν θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θέλουν να πάνε στη συνάντηση με μια μίξη κόκκινων γραμμών.»

Η Ουάσιγκτον προετοιμάζει τον Μπάιντεν για μάχη λες και πρόκειται για αθλητή πολεμικών τεχνών, υποστήριξε η ρωσική κρατική τηλεόραση.

«Στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού Time ο πρόεδρος της Ρωσίας βρίσκεται πάνω στα γυαλιά ηλίου του Μπάιντεν. Τι σημαίνει αυτό; Άραγε ο Πούτιν τυφλώνει τα μάτια του; Ο Μπάιντεν ετοιμάζεται και τον ετοιμάζουν δημιουργώντας υπερβολικές προσδοκίες. Όλα με πολύ «αμερικανικό» τρόπο.»

Την ελπίδα ότι η πρώτη συνάντηση του με τον Μπάιντεν θα έχει κάποια θετικά αποτελέσματα στους τομείς της ασφάλειας και των εξοπλισμών εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα