Συνεχίζονται για 7η μέρα οι αραβοϊσραηλινές εχθροπραξίες. Η πιο αιματηρή νύχτα

Συνεχίζονται για 7η μέρα οι αραβοϊσραηλινές εχθροπραξίες. Η πιο αιματηρή νύχτα

Συνεχίζονται για 7η μέρα οι αραβοϊσραηλινές εχθροπραξίες.
Μετά τον βομβαρδισμό των ισραηλινών στα κτίρια που στεγάζονται το Αλ Τζατζίρα και το Ασοσιέιντ Πρες στην Γάζα και την συνακόλουθη διεθνή κατακραυγή, οι εβραϊκές αρχές υποστήριξαν ότι εκεί κρύβονταν μέλη της Χαμάς.

Χθες, το βράδυ, οι ισραηλινοί επιτέθηκαν σε κεντρικό δρόμο της Γάζας. Κατέρρευσαν τρία κτίρια ενώ πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

2 νεκροί και 100 τραυματίες μετά από κατάρρευση συναγωγής στην Ιερουσαλήμ

Τουλάχιστον  100 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες ενώ δύο έχασαν τη ζωή τους όταν εξέδρα με καθίσματα κατέρρευσε σε συναγωγή που ήταν γεμάτη με πιστούς στο Γκιβάτ Ζέεβ, έναν ισραηλινό οικισμό κοντά στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης.

Εκατοντάδες προσκυνητές είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να γιορτάσουν την εβραϊκή γιορτή Σαβουότ (Πεντηκοστή) σε αυτήν τη συναγωγή, όταν η εξέδρα υποχώρησε κάτω από τα πόδια τους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης, η δομή ήταν «υπό κατασκευή».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι 650 προσκυνητές βρίσκονταν στη συναγωγή εκείνη την ώρα, για την έναρξη της εβραϊκής γιορτής Σαβουότ.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας που προβλήθηκαν στο Channel 12 έδειχναν μια γεμάτη από πιστούς εξέδρα να καταρρέει και οι άνθρωποι να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα