Ισραήλ: Τα πρώτα συμπεράσματα για την ανοσία από τον εμβολιασμό

Ισραήλ: Τα πρώτα συμπεράσματα για την ανοσία από τον εμβολιασμό

Αισιόδοξο μήνυμα από το Ισραήλ για τα αποτελέσματα του εμβολιασμού στη μάχη κατά του κορωνοϊού έστειλε η Νινέτα Αμαρίλλιο, ερευνήτρια για τον καρκίνο και αιματολόγος στο νοσοκομείο Sheba Tel Hashomer.

Συστηματικά μέσα στο νοσοκομείο μελετούν την διάρκεια της ανοσίας που επιτυγχάνεται μετά τον εμβολιασμό, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ αναφέρθηκε και στο εισπνεόμενο και πολλά υποσχόμενο φάρμακο από το Ισραήλ στη θεραπεία της Covid-19, για το οποίο, όπως επισήμανε, είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε σε σιγουριά για την αποτελεσματικότητά του, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί για το συγκεκριμένο το ερευνητικό πρόγραμμα ελέγχου φαρμάκων.

“Τα εμβόλια έχουν αποδείξει την αξία τους” είπε συγκεκριμένα. “Η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ μεγάλη, ακόμη και στους νέους από 16 ετών και μελετάται στο Ισραήλ και ο εμβολιασμός για τους άνω των 12 ετών”. “Οι επιστήμονες δεν διακινδυνεύουν να δηλώσουν ακόμη ότι έχουμε επιτύχει την ανοσία της αγέλης” επισήμανε για να μην χαλαρώσουν οι πολίτες τα μέτρα προστασίας τους.

Παρ΄ όλα αυτά διαβεβαίωσε ότι “η ζωή έχει επανέλθει στην κανονικότητα σχεδόν απόλυτα”. “Συστηματικά μέσα στο νοσοκομείο έχουν αρχίσει να μελετούν για το πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι ακόμη και λίγα αντισώματα μετά από καιρό είναι αρκετά για να σε προστατεύσουν” επισήμανε “Τα στοιχεία για τη διάρκεια της ανοσίας που παρέχει ο εμβολιασμός θα έρθουν από τις ίδιες της εταιρείες που εμπλέκονται στην παραγωγή των εμβολίων”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα