ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο για απειλή εισβολής παραστρατιωτικής ομάδας αύριο

Η αστυνομική δύναμη που είναι αρμόδια για τη φύλαξη του Καπιτωλίου διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί απέναντι σε «οποιαδήποτε απειλή», προειδοποιώντας ότι υπάρχει ένα πιθανό σχέδιο, μιας παραστρατιωτικής ομάδας που έχει ταυτοποιηθεί να επιτεθεί αύριο Πέμπτη, 4 Μαρτίου, στην έδρα του Κογκρέσου.

Το Καπιτώλιο είχε γίνει στόχος επίθεσης από υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου. Στην εισβολή εκείνη, είχαν σκοτωθεί 5 άνθρωποι.


 
«Λάβαμε πληροφορίες που μιλούν για ένα πιθανό σχέδιο μιας ταυτοποιημένης παραστρατιωτικής ομάδας να εισβάλει δια της βίας στο Καπιτώλιο στις 4 Μαρτίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία, τονίζοντας ότι είναι «ενήμερη και προετοιμασμένη για κάθε δυνατή απειλή». Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις τοπικές, τις πολιτειακές και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες «για να σταματήσουν οι απειλές» εναντίον του Καπιτωλίου.

Ορισμένοι οπαδοί θεωριών συνωμοσίας, όπως εκείνοι του κινήματος QAnon, πιστεύουν ότι στις 4 Μαρτίου θα ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ, για μια δεύτερη θητεία, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ήδη έχει προβεί σε «σημαντικές αναβαθμίσεις» της ασφάλειας του κτιρίου όπου στεγάζονται η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων. Δεν είναι σαφές ωστόσο αν αυτές οι αναβαθμίσεις έγιναν με αφορμή την πρόσφατη απειλή ή αν περιλαμβάνουν τα μέτρα που είχαν ήδη εφαρμοστεί τις προηγούμενες ημέρες, μετά τις 6 Ιανουαρίου.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα