Βρετανία: Οι ταξιδιώτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους το ξενοδοχείο 14ημερης καραντίνας

Βρετανία: Οι ταξιδιώτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους το ξενοδοχείο 14ημερης καραντίνας

Επαφές έχουν ξεκινήσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι με ξενοδοχειακούς ομίλους σχετικά με την πιθανότητα φιλοξενίας ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους στη χώρα, μελλοντικά, όπου οι εισερχόμενοι στη Μεγάλη Βρετανία θα υποχρεούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους τη 14ήμερη διαμονή σε ξενοδοχεία καραντίνας. Αυτή η κίνηση έρχεται ως μέρος της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει την εξάπλωση μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού στη χώρα με τους αξιωματούχους να φοβούνται ότι οι παραλλαγές θα μπορούσαν να είναι ανθεκτικές στα υπάρχοντα εμβόλια. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ταξιδιώτες θα μπορεί να αναγκαστούν να μένουν σε καραντίνα σε καθορισμένα ξενοδοχεία για 14 ημέρες. Τροφή θα παρέχεται είτε από το ξενοδοχείο είτε μέσω τοπικής υπηρεσίας takeaway.

Παρόμοια συστήματα έχουν στην Αυστραλία, όπου καταγράφηκαν 204 νέα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες, και στη Νέα Ζηλανδία όπου κατεγράφησαν 81 κρούσματα το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Αν η Βρετανία ακολουθήσει τα βήματα της Αυστραλία, τότε οι ταξιδιώτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους τον λογαριασμό για τη διαμονή σε ξενοδοχείο. Αρχικά, στο ξέσπασμα της πανδημίας, η αυστραλιανή κυβέρνηση κάλυπτε τα έξοδα για τη διαμονή σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Αλλά από τον Ιούλιο, όποιος εισέρχεται στην Αυστραλία αναγκάζεται να πληρώνει έως και 1.500 λίρες για τη 14ήμερη διαμονή του σε ξενοδοχεία σε διάφορα μέρη της χώρας. Την προηγούμενη εβδομάδα υπουργοί ζήτησαν από αρμόδιους να προετοιμαστούν για τη δημιουργία ξενοδοχείων καραντίνας στη Μεγάλη Βρετανία. Το βράδυ της Τετάρτης πηγή του Γουάιτχολ είπε στην Daily Telegraph ότι συζητήσεις είναι σε πρώιμο στάδιο με ξενοδοχειακούς ομίλους σχετικά με την πιθανότητα να φιλοξενούν ταξιδιώτες σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα