Συναγερμός στην Ελβετία από μετάλλαξη του κορονοϊού: Έκλεισαν ξενοδοχεία και σκι

Συναγερμός στην Ελβετία από μετάλλαξη του κορονοϊού: Έκλεισαν ξενοδοχεία και σκι

Δύο ξενοδοχεία έχουν τεθεί σε καραντίνα στην Ελβετία και έκλεισαν σχολές σκι εξαιτίας του νέου στελέχους του κορονοϊού

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές της Ελβετίας οι οποίες και έθεσαν σε καραντίνα δύο ξενοδοχεία και έκλεισαν σχολές του σκι στον δημοφιλή προορισμό χειμερινής αναψυχής Σεν Μόριτζ, για να θέσουν υπό έλεγχο μια εστία ενός υψηλά μεταδιδόμενου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού. Οι αρχές στο ανατολικό καντόνι Γκρισόν κάλεσαν όλους να φορούν μάσκες στην πόλη αυτή των 5.200 κατοίκων που υπερηφανεύεται ότι είναι η γενέτειρα των σύγχρονων χειμερινών αθλημάτων. Αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένο να διενεργηθούν μαζικά τεστ για κορονοϊό στους κατοίκους.

«Περίπου 12 κρούσματα έχουν γίνει αυτή τη στιγμή γνωστά σε δύο ξενοδοχεία. Για να προστατεύσουμε την υγεία του πληθυσμού και των ενοίκων, το υπουργείο Υγείας έθεσε σε καραντίνα τα δύο ξενοδοχεία και διέταξε τη διενέργεια τεστ για κορονοϊό για τους υπαλλήλους και τους ενοίκους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το καντόνι χωρίς ωστόσο να δώσει πληροφορίες για την εθνικότητα των ενοίκων ή να αποκαλύψει ποιο είναι το παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε. Οι Αρχές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ενώ έκλεισε τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα θέατρα και τους χώρους ψυχαγωγίας για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, η Ελβετία έχει αφήσει ανοιχτά τα τελεφερίκ που μεταφέρουν τους σκιέρ στις πίστες του σκι με την προϋπόθεση ότι τηρούνται αυστηροί κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα