Γαλλία: Αυστηρό lockdown για 15 ημέρες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα

Γαλλία: Αυστηρό lockdown για 15 ημέρες – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα

 Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την αυστηροποίηση του Lockdown σε όλη τη χώρα από αυτό το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.

«Σε όλη τη χώρα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ. από αυτό το Σάββατο και για τουλάχιστον 15 ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Ζαν Καστέξ αναφέροντας πως οι εξαιρέσεις θα είναι ίδιες με αυτές που ήδη ισχύουν.

«Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα είναι κλειστά στις 6 μ.μ.», πρόσθεσε τονίζοντας πως το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει να είναι υπεύθυνο για την τήρηση των μέτρων και την παρακολούθηση της αυστηρής συμμόρφωσης.

Εξήγησε μάλιστα πως για την ώρα η κατάσταση δεν απαιτεί να τεθούν σε εφαρμογή ακόμα περισσότεροι περιορισμοί, σχολιάζοντας πως υπάρχει οικονομική και κοινωνική συνέπεια σε όλα τα μέτρα. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η συγκεκριμένη επιλογή δεν έχει εγκαταλειφθεί και θα είναι πιθανή αν χειροτερέψουν τα πράγματα.

Σχετικά με τα σχολεία, θα παραμείνουν ανοικτά με την κυβέρνηση να υπερασπίζεται την απόφαση λέγοντας ότι υπάρχει σχετική σύσταση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Ακαδημίας Παιδιατρικής. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα υπάρχουν αυστηρότερες προϋποθέσεις εισόδου σε όλη την επικράτεια. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη Γαλλία κι ακολούθως θα πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα, στο τέλος της οποίας θα υποβάλλονται σε νέο τεστ.

Τέλος, ο Ζαν Καστέξ υποστήριξε πως η κατάσταση με την πανδημία αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο, βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από αυτό των γειτονικών χωρών, όμως, ξεκαθάρισε πως τα πράγματα είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουν από τη στιγμή που ο κορονοϊός είναι… παντού. Τέλος, σχολίασε πως οι μεταλλάξεις του κορονοϊού είναι πολύ πιο επικίνδυνοι καθώς έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα