Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει απόψε σκληρό lockdown από τα μεσάνυχτα στη Βρετανία

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοινώνει απόψε σκληρό lockdown από τα μεσάνυχτα στη Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα απευθύνει απόψε το βράδυ τηλεοπτικό διάγγελμα για να ανακοινώσει νέους περιορισμούς στην Αγγλία, μπροστά στην εκτόξευση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα να διατυπωθούν εκκλήσεις για την επιβολή αυστηρού λοκντάουν, σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ηεξάπλωση της νέας μετάλλαξης της Covid-19 έχει οδηγήσει στην ταχεία κλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός είναι σαφής για το γεγονός ότι επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν. (...) Θα τα ανακοινώσει το βράδυ», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν κλείσιμο των σχολείων για τους περισσότερους μαθητές, ενώ θα ζητηθεί από τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εκτός αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους μέσω τηλεργασίας ή ανήκουν σε κατηγορίες εργαζομένων που παρέχουν αναγκαίες υπηρεσίες, αναφέρει το BBC, προσθέτοντας πως τα μέτρα θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα.

Οι ανακοινώσεις από τον Μπόρις Τζόνσον αναμένονται στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

 Η Βρετανία κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, στα 58.784 και επιπλέον 407 θανάτους, εντός 28 ημερών έπειτα από ένα θετικό τεστ νέου κορονοϊού.

Οι αριθμοί αυτοί συγκρίνονται με τα 54.990 νέα κρούσματα και τους 454 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν χθες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα