Μακρόν: Ανατροπή με τον κορονοϊό – Ίσως κόλλησε στην Σύνοδο Κορυφής

Μακρόν: Ανατροπή με τον κορονοϊό – Ίσως κόλλησε στην Σύνοδο Κορυφής

Ο κορονοϊός χτύπησε τον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε απόψε η γαλλική προεδρία.

Ως γνωστός ο κορονοϊός «έβγαλε» νοκ άουτ τον Μακρόν, ο οποίος έχει μπει σε καραντίνα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αλλά συνεχίζει να εργάζεται εξ αποστάσεως. Λίγο νωρίτερα μίλησε μέσω βιντεοδιάσκεψης σε ένα συνέδριο σχετικά με τη γαλλική πολιτική παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Ήταν καθισμένος πίσω από ένα γραφείο και φορούσε ζιβάγκο, σακάκι, καθώς και μάσκα προσώπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πυρετός του Γάλλου Προέδρου έχει, πλέον, υποχωρήσει.

Παρακολουθήστε απόσπασμα της βιντεοδιάσκεψης υπό τον Εμανουέλ Μακρόν που ανάρτησε η Γαλλική Προεδρία στο Twitter:

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική στον κορονοϊό, ανακοίνωσε το γραφείο της. Ο 42χρονος Εμανουέλ Μακρόν προσβλήθηκε από τον Covid19 και το γεγονός αυτό πυροδότησε έναν μαραθώνιο ιχνηλάτησης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αφού τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος ηγέτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με πρωθυπουργούς άλλων χωρών και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους.

Αρνητικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κι ο ομόλογός του της Ιρλανδίας, Μίχολ Μάρτιν.

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι, επίσης, αρνητικός αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους. Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ την Δευτέρα (14.12.2020) και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία. Από τη Λισαβόνα έγινε γνωστό ότι και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα βρέθηκε αρνητικός στον SARS-CoV-2.

Αποκαλύψεις για το πότε κόλλησε κορονοϊό ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν έκανε η γαλλική Le Point. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το βράδυ της Τετάρτης (16.12.2020) έγινε ένα δείπνο κανονική βόμβα κορονοϊού στο οποίο συμμετείχε ο Μακρόν.

Οι παριστάμενοι οι οποίοι ήταν παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο των έξι ατόμων κάθισαν γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι και εκεί μεταξύ θαλασσινών και κρασιού έγινε μια μεγάλη σύσκεψη για τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο αλλά και για το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Απέναντι από τον Μακρόν καθόταν ο Πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ. Στα δεξιά του καθόταν ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, Αλέξις Κολέρ, στ’ αριστερά του ο Πρόεδρος της Βουλής Ρισάρ Φεράν. Και οι τρεις θεωρείται ότι έχουν εκτεθεί περισσότερο απ’ όλους στον κορονοϊό. Συνολικά στο τραπέζι ήταν 10 άνθρωποι.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Προεδρίας ότι ο Μακρόν έχει ελαφρά συμπτώματα, πληροφορίες που επικαλείται η Le Point ανέφεραν ότι έχει καταρροή και βήχα από την Τετάρτη (16.12.2020). Στο δείπνο μπορεί να κρατήθηκαν οι αποστάσεις, αλλά αμέσως μετά, λέει η πηγή, έγιναν «πηγαδάκια» και οι αποστάσεις ξεχάστηκαν…

Αυτό που τονίζεται, επίσης, είναι ότι όχι μόνο στο συγκεκριμένο δείπνο οι συμμετέχοντες ήταν πολύ περισσότεροι από όσους επιτρέπονται, αλλά και κράτησε μέχρι μετά τα μεσάνυχτα παραβιάζοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αυτό που επίσης τονίζει το γαλλικό μέσο είναι ότι στις 21 Δεκεμβρίου που ο Μακρόν κλείνει τα 43 του χρόνια θα κάνει γενέθλια μόνος του (!) αφού είναι σε καραντίνα.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα