Μακρόν και Τζόνσον σε Μπάιντεν: Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία

Μακρόν και Τζόνσον σε Μπάιντεν: Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία

Με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επικοινώνησαν ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Μπόρις Τζόνσον.

O πρόεδρος της Γαλλίας είπε στον Μπάιντεν ότι είναι έτοιμος να εργαστούν μαζί σε θέματα όπως το κλίμα, η υγεία, η μάχη κατά της τρομοκρατίας, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το γραφείο του.

“Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις και τους διαβεβαίωσε για τη βούλησή του να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων: το κλίμα, την υγεία, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων”, επισήμανε η γαλλική προεδρία.

Το μέγαρο των Ηλυσίων ανέφερε, επίσης, ότι η τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν- Μπάιντεν σήμερα το απόγευμα διήρκησε 10 λεπτά.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν το Σάββατο για τη νίκη του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι έχουν πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουν.

Ο Μακρόν, που ανέλαβε καθήκοντα το 2017, δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Τζο Μπάιντεν, που διετέλεσε αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα το διάστημα μεταξύ 2009-2017.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε πως συζήτησε σήμερα με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τους τρόπους συνεργασίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19.

“Μόλις συνομίλησα με τον Τζο Μπάιντεν και τον συνεχάρην για την εκλογή του”, δήλωσε ο Τζόνσον με ανάρτησή του στο twitter.

“Προσμένω στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας και στη συνεργασία μου μαζί του στις κοινές μας προτεραιότητες – από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έως την προαγωγή της δημοκρατίας και την καλύτερη ανοικοδόμηση από την πανδημία”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα