Σεισμός στη Σάμο – Σμύρνη: Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο

Σεισμός στη Σάμο – Σμύρνη: Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο

Ο ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής (30.10.2020), προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη Σμύρνη. 

Η 62χρονη Netice, που ζει με την οικογένεια της στην περιοχή Αλίαγα, μίλησε στο newsit.gr για τη στιγμή του σεισμού: “Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Είχε πολύ μεγάλη διάρκεια. Βγήκαμε αμέσως στους δρόμους και από εκείνη την ώρα, οι κάτοικοι παραμένουν στα πάρκα. Προσπαθούμε όσο γίνεται να αποφύγουμε τον συνωστισμό, λόγω του κορονοϊού, διότι και ο άντρας μου έχει προβλήματα υγείας, αλλά δεν είναι εύκολο. Όλοι τρομάξαμε πολύ και δεν θέλουμε να μπούμε στα σπίτια μας”.  

Ερωτηθείσα αν στην περιοχή που μένει υπάρχουν ζημιές, η κα Netice είπε: “Ευτυχώς όχι. Δυστυχώς, μάθαμε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στο Σεφεριχισάρ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 17 χλμ. ανοικτά των ακτών της επαρχίας της Σμύρνης και είχε εστιακό βάθος 16 χλμ., σύμφωνα με την AFAD. Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε πως ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. και πως το επίκεντρό του ήταν 33 χλμ. ανοικτά των τουρκικών ακτών.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα