Κορονοϊός: Μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους στην Πορτογαλία

Κορονοϊός: Μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία επιβάλλει μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους για να αναχαιτιστεί η πορεία που καταγράφει στη χώρα ο κορονοϊός.

Και αυτό γιατί και στην Πορτογαλία έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε αυτή την ευρωπαϊκή χώρα.

«Είναι μια καλή απόφαση. Πρέπει να φοράμε τη μάσκα για προληπτικούς λόγους. Πρέπει να το κάνουμε ειδάλλως δεν θα βγούμε ποτέ από αυτήν την κατάσταση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάνουελ Μπάστος Μεϊρέλες, ένας σερβιτόρος 66 ετών, σε εστιατόριο στη Λισαβόνα.

Λίγο πιο πέρα, ο Μιγκέλ Μέντες, διευθυντής σε ένα δημοφιλές για τους τουρίστες εστιατόριο, στηρίζει επίσης το μέτρο, ιδίως για οικονομικούς λόγους.

«Πιστεύω ότι η στιγμή είναι σωστή», κυρίως για να «σώσουμε την περίοδο των Χριστουγέννων», λέει ο 44χρονος άνδρας.

Η χρήση της μάσκας κατέστη υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους σε ολόκληρη τη χώρα, όμως όχι για τα παιδιά κάτω των 10 ετών ούτε για τα μέλη της ίδιας οικογένειας όταν κυκλοφορούν μόνοι τους σε έναν δημόσιο δρόμο.

Στους δρόμους, εντούτοις, της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας, το μέτρο της χρήσης της μάσκας δεν τηρείτο ευρέως σήμερα, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αρχές θα κινητοποιηθούν σε πρώτη φάση για να απευθύνουν συστάσεις, προτού αρχίσουν να επιβάλλουν πρόστιμα που κυμαίνονται από 100 έως 500 ευρώ.

Η Πορτογαλία κατέγραψε σήμερα ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων νέου κορονοϊού με 3.960 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα