Τουρκικό ΥΠΕΞ προς ΕΕ: Σταματήστε να παραδίδεστε στις παράλογες αξιώσεις Ελλάδας - Κύπρου

Η ΕΕ  πρέπει να σταματήσει να παραδίδεται στις παράλογες και κακομαθημένες αξιώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ, καλώντας την ΕΕ να υποβάλει προτάσεις προσανατολισμένες στη λύση των προβλημάτων. Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι δεν προκαλεί έκπληξη ο χαρακτηρισμός ‘πρόκληση’ που χρησιμοποίησε σήμερα η ΕΕ για την Τουρκία. 

Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της μείωσης της έντασης και του διαλόγου και έδειξε καλή πρόθεση ανταποκρινόμενη θετικά σε αυτές τις εκκλήσεις. Τονίσαμε ότι μετά τις αποφάσεις της 1-2 Οκτωβρίου της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που ανακοινώθηκαν αναμένουμε πλέον να υπάρξουν απτά αποτελέσματα  προστίθεται, σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων.

"Δεν προκάλεσε καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι στην σημερινή σύνοδο η ΕΕ η οποία αγνοεί τα επιχειρήματα της Τουρκίας όπως πάντα με την προκατειλημμένη στάση της χαρακτήρισε ως ‘πρόκληση’ την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και των Τ/κ”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι "αντί για την προώθηση του διαλόγου του συμβιβασμού και της άνευ όρων θετικής ατζέντας, η συνέχιση της ρητορικής των κυρώσεων από την ΕΕ, δείχνει πόσο μακριά από την ειλικρίνεια και πόσο μη εποικοδομητικός είναι ο στόχος και η γλώσσα που χρησιμοποιούν".

Η ΕΕ, προστίθεται "πρέπει να προσανατολιστεί στην επίλυση των προβλημάτων με ατζέντα για κοινά συμφέροντα και κοινό μέλλον σεβόμενη τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τ/κ. Γι αυτό πρέπει να σταματήσει να παραδίδεται στις παράλογες και κακομαθημένες αξιώσεις της Ελλάδας και του ε/κ τομέα. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η απειλητική γλώσσα ενάντια στην Τουρκία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αναμένουμε από την ΕΕ αντί να απειλεί την Τουρκία να υποβάλει χειροπιαστές και αμερόληπτες προτάσεις προσανατολισμένες σε λύσεις που να υπηρετούν τα κοινά μας συμφέροντα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα