Σερβία-κορονοϊός: Αύξηση των νέων κρουσμάτων - Νέα μέτρα

Σερβία-κορονοϊός: Αύξηση των νέων κρουσμάτων - Νέα μέτρα

Αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Σερβία, γεγονός που αναγκάζει την κυβέρνηση να πάρει επιπρόσθετα μέτρα περιορισμού. Εδώ και πέντε μέρες ο αριθμός των προσβληθέντων από την Covid-19 σε ημερήσια βάση ξεπερνάει τους εκατό. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 151 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν δύο ασθενείς.

Από απόψε επιβάλλεται περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης τα οποία θα λειτουργούν μέχρι τις 11:00 η ώρα το βράδυ.

Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας έδωσε επίσης στην δημοσιότητα αριθμό κινητού τηλεφώνου στο οποίο οι πολίτες με ένα απλό μήνυμα, χωρίς χρέωση, θα μπορούν να καταγγέλλουν την παραβίαση των μέτρων περιορισμού. Η Επιτροπή προειδοποίησε ότι η χαλαρότητα που παρατηρείται τελευταία στην συμπεριφορά των πολιτών όπως και η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών μπορεί να οδηγήσουν σε δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Στη Σερβία μέχρι σήμερα νόσησαν από τον κορονοϊό συνολικά 34.44 άνθρωποι και κατέληξαν 760 ασθενείς. Στα νοσοκομεία σήμερα νοσηλεύονται 291 ασθενείς εκ των οποίων οι 21 είναι διασωληνωμένοι. Από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν πραγματοποιηθεί 1.179.721 εργαστηριακά τεστ για κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα