Mπάιντεν προς Τραμπ: Τα έκανες θάλασσα. Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος

Mπάιντεν προς Τραμπ: Τα έκανες θάλασσα. Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος

Στην πρώτη τους τηλεμαχία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν είπε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι «τα έκανε θάλασσα» κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική, έλα τώρα», είπε ο Μπάιντεν, εμφανώς απαυδισμένος διότι ο μεγιστάνας τον διέκοπτε συνεχώς.

«Τα έκανε θάλασσα», είπε μερικά λεπτά αργότερα ο πρώην αντιπρόεδρος, αναφερόμενος στην αμερικανική οικονομία και ειδικότερα στη βιομηχανία. Κατηγόρησε τον Τραμπ πως δεν έκλεισε καλές συμφωνίες για το εμπόριο, μολονότι υποσχόταν ότι θα «διόρθωνε» τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με άλλα κράτη στην προεκλογική του εκστρατεία το 2016.

«Έκανε ελάχιστα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Τραμπ κατά υιού Μπάιντεν για «διαφθορά»

Μια από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της πρώτης τους τηλεμαχίας ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου Τζο Μπάιντεν αφορούσε ότι ο γιος του είχε αναλάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου, με τη συζήτηση να εκτραχύνεται πολύ γρήγορα και τους δύο άνδρες να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για νεποτισμό και αδιαφάνεια.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο ότι ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του άλλοτε αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, υπήρξε μέλος του ΔΣ της Μπουρίσμα, ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου, κάτι που χαρακτήρισε τεκμήριο διαφθοράς.

«Δεν είναι αλήθεια αυτό», απάντησε ο Μπάιντεν, «ο γιος μου δεν έκανε τίποτα κακό» στην εταιρεία αυτή, πρόσθεσε προτού αντεπιτεθεί στον Τραμπ διότι μέλη της οικογένειάς του ανέλαβαν ρόλους στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο υποψήφιοι διέκοψαν επανειλημμένα ο ένας τον άλλο, αναγκάζοντας εντέλει τον συντονιστή να επέμβει ανεβάζοντας πολύ τον τόνο της φωνής του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα