Βρετανία: 4.322 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από τις αρχές Μαΐου

Η Βρετανία κατέγραψε 4.322 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, μια αύξηση σχεδόν 1000 μολύνσεων σε σύγκριση με χθες και ο υψηλότερος απολογισμός από την 8η Μαΐου, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα, ο ρυθμός αναπαραγωγής του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε μεταξύ 1,1-1,4 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, που κυμαινόταν μεταξύ 1,0-1,2, έγινε σήμερα γνωστό από τη βρετανική κυβέρνηση.

«Ένας αριθμός R μεταξύ 1,1 και 1,4 σημαίνει πως κατά μέσο όρο κάθε 10 άνθρωποι που προσβάλλονται θα μολύνουν 11 και 14 άλλους ανθρώπους», τονίζεται.

Επιπλέον, ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται κατά 2% έως 7% καθημερινά.

Εξάλλου, η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται ραγδαία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στην Αγγλία, ενώ έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας, ιδίως ηλικιωμένων ασθενών, ανέφερε σήμερα κορυφαία αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

«Καταγράφουμε σαφείς ενδείξεις ότι ο ιός εξαπλώνεται αυτή τη στιγμή ευρέως σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και ανησυχώ ιδιαίτερα από την αύξηση του ποσοστού εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας μεταξύ των πιο ηλικιωμένων», δήλωσε η Υβόν Ντόιλ, η ιατρική διευθύντρια στο Σύστημα Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση πολύ χειρότερων καταστάσεων που θα συμβούν», τόνισε.

Πάντως, οι επιστημονικοί σύμβουλοι είπαν στη βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι μόλις το 6% του πληθυσμού στη Βρετανία έχει αναπτύξει αντισώματα COVID-19, σύμφωνα με τα πρακτικά των συσκέψεων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

«Τα στοιχεία από τις ορολογικές μελέτες καταδεικνύουν πως ένα μικρό ποσοστό (περίπου 6%) του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αναπτύξει αντισώματα στην COVID-19», σύμφωνα με τα πρακτικά της 3ης Σεπτεμβρίου της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας Εκτάκτων Καταστάσεων (SAGE).

Η SAGE προειδοποιεί ότι τα σημερινά επίπεδα ανοσίας στον βρετανικό πληθυσμό είναι απίθανο να περιορίσουν τον αντίκτυπο «μιας σημαντικής αναζωπύρωσης τον χειμώνα».

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα