Ένταση με την κίνηση Τσαβούσογλου - Ένωσε τη σημαία της ΕΕ με την τουρκική

Ένταση με την κίνηση Τσαβούσογλου - Ένωσε τη σημαία της ΕΕ με την τουρκική

Εκτός από τις δηλώσεις του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσε και με την εμφάνιση της σημαίας της ΕΕ ως ημισέληνο.

Εκτός από τις προκλητικές δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε από τη Σενεγάλη με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προέβη και σε άλλη μία προβοκατόρικη κίνηση.

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της σύνδεσης με το γραφείο του, στα μόνιτορ εμφανίστηκε η εικόνα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών αλλά και ένα γράφημα που έδειχνε στα αριστερά την τουρκική σημαία και δεξιά τη σημαία της ΕΕ ως ημισέληνο. Δηλαδή ήταν μια σημαία τουρκική "αναμεμειγμένη" με μια ευρωπαϊκή και ουσιαστικά η σημαία της ΕΕ εμφανιζόταν ως ημισέληνος.

Την προβοκάτσια εντόπισε Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων και αντέδρασε έντονα. "Τι είναι αυτό, είναι δυνατόν; Πρόκειται για προβοκάτσια!" είπε προς τον προεδρεύοντα Μακάλιστερ.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως "αυτή είναι η σημαία μας για τις ευρωτουρκικές σχέσεις", ενώ μετά τις αντιδράσεις η εικόνα αποσύρθηκε.

Επεισόδιο Ανδρουλάκη - Τσαβούσογλου μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Έντονη αντιπαράθεση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε ο ίδιος ο ευρωβουλευτής στον ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα", όλα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του. Τότε ο ευρωβουλευτής εξέφρασε τη διαμαρτυρία του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να του απαντά προκλητικά "αν δεν θέλετε να ακουστεί η άποψή μου θα φύγω".

Ο κ. Ανδρουλάκης του ανταπάντησε, λέγοντας ότι "εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος". Ωστόσο, κανείς δεν πρόλαβε να θέσει οποιοδήποτε ερώτημα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, καθώς συνολικά η ομιλία του έκανε ρεκόρ χρόνου, 42 λεπτά.

Ανδρουλάκης: Να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα