Παράπονα Ερντογάν σε Μέρκελ για τις κινήσεις Μακρόν

Παράπονα Ερντογάν σε Μέρκελ για τις κινήσεις Μακρόν

Παράπονα στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις κινήσεις της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο του Open TV, σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Μέρκελ και του Ερντογάν συζητήθηκε το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μεγάλα παράπονα για τη Γαλλία, λέγοντας στη Μέρκελ ότι πρέπει η ίδια να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο.  

Ουσιαστικά τη ρώτησε τι δουλειά έχει να κατέβει στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» και με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται «μέσα στα πόδια της Τουρκίας». Η Γερμανίδα καγκελάριος του απάντησε ότι θα επιδιώξει να μιλήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες. Στη συνέχεια, δε, η Μέρκελ υποσχέθηκε στον Ερντογάν ότι θα ξαναμιλήσουν αφότου η ίδια έχει επικοινωνήσει με Μακρόν και Μητσοτάκη. 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα