Ο λογισμός και η μνήμη του είναι γρήγοροι, αλλά η φωνή του μετά βίας ακούγεται τώρα

Ο λογισμός και η μνήμη του είναι γρήγοροι, αλλά η φωνή του μετά βίας ακούγεται τώρα

Ως υπερβολικά άρρωστος χαρακτηρίζεται ο πρώην πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ', καθώς νόσησε βαριά, αφού επισκέφθηκε τον άρρωστο αδελφό του στη Γερμανία, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Passauer Neue Presse.

Ο 93χρονος πάσχει από μια μορφή λοίμωξης του δέρματος στο πρόσωπο, η οποία προκαλεί ερύθημα και έντονο πόνο, αναφέρει το ρεπορτάζ επικαλούμενο τον βιογράφο του πρώην πάπα Πίτερ Σίγουολντ.

«Σύμφωνα με τον Σίγουολντ, ο Βενέδικτος είναι υπερβολικά αδύναμος. Ο λογισμός και η μνήμη του είναι γρήγοροι, αλλά η φωνή του μετά βίας ακούγεται τώρα», αναφέρεται.

Ο Σίγουολντ φέρεται ότι επισκέφθηκε τον Βενέδικτο στη Ρώμη το Σάββατο για να του παραδώσει τη βιογραφία του.

«Κατά τη συνάντηση ο πάπας, παρά την ασθένειά του, ήταν αισιόδοξος και είπε ότι αν ανακτήσει τις δυνάμεις του πιθανόν να αρχίσει να γράφει και πάλι», σημείωσε επίσης η εφημερίδα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Βενέδικτος επισκέφθηκε τον άρρωστο αδελφό του στη, Γκέοργκ Ράτσινγκερ, τον Ιούνιο στη Γερμανία (πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα σε ηλικία 96 ετών), στο πρώτο του ταξίδι εκτός Ιταλίας μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του το 2013.

Ο πρώην ποντίφικας, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Γιόζεφ Ράτσινγκερ, ζει πλέον σε ένα μικρό πρώην μοναστήρι μέσα στο Βατικανό.

Έχει παραμείνει μακριά από τη δημόσια ζωή από τότε που έγινε ο πρώτος πάπας, έπειτα από 600 χρόνια, που παραιτείται επικαλούμενος λόγους υγείας.

Παραδοσιακός της Καθολικής Εκκλησίας αντικαταστάθηκε από τον μεταρρυθμιστή πάπα Φραγκίσκο.