Πορτογαλία: Η Μαδέρα καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας παντού

Πορτογαλία: Η Μαδέρα καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας παντού

Η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους θα είναι υποχρεωτική για όλους, παντού, στο νησί της Μαδέρας από την 1η Αυγούστου, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η Μαδέρα είναι η πρώτη περιοχή της Πορτογαλίας που υιοθετεί ένα τέτοιο γενικό μέτρο για να αντιμετωπίσει την πανδημία της Covid-19.

Το νησί, που είναι πολύ δημοφιλές στους τουρίστες για τα κρασιά και το καταπράσινο τοπίο του, κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τα κρούσματα αφότου ξέσπασε η πανδημία. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί μόνο 105 μολύνσεις και από το περασμένο Σάββατο δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα.

«Η χρήση μάσκας γίνεται ακριβώς για να δείξουμε σε όσους μας επισκέπτονται για ποιον λόγο έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», είπε ο Πέντρο Ράμος, ο υπεύθυνος του τομέα υγείας της περιφέρειας.

Μέχρι τώρα ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και στα δημόσια μέσα μεταφοράς. Πλέον, θα πρέπει να φορούν μάσκα και όλοι όσοι κυκλοφορούν στον δρόμο.

Πέρσι, η Μαδέρα υποδέχτηκε 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες από την ηπειρωτική Πορτογαλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Φέτος, μέχρι στιγμής, έχουν φτάσει στο νησί μόνο 258.000 τουρίστες. Όσοι έρχονται από το εξωτερικό πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον νέο κορονοϊό και να έχει βγει αρνητικό.

Η Πορτογαλία, που συνολικά έχει καταγράψει 50.410 κρούσματα και 1.722 θανάτους, αρχικά θεωρήθηκε ότι κέρδισε τη μάχη με την επιδημία. Όμως τους τελευταίους δύο μήνες, οι νέες εστίες που εντοπίστηκαν στα περίχωρα της Λισαβόνας ανάγκασαν τις αρχές να επαναφέρουν τα μέτρα στις περιοχές αυτές. Η κυβέρνηση αναμένεται ότι θα χαλαρώσει κάποια από τα μέτρα αυτά από αύριο Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα