Μήνυμα της ΕΕ στον Ερντογάν: Πρέπει να δούμε αλλαγή της στάσης σας σε Μεσόγειο και Λιβύη

Μήνυμα της ΕΕ στον Ερντογάν: Πρέπει να δούμε αλλαγή της στάσης σας σε Μεσόγειο και Λιβύη

Μήνυμα στην Τουρκία στέλνει η ΕΕ. Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι η ΕΕ υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες και τα συμφέροντά της και η Άγκυρα πρέπει να αλλάξει στάση στην Μεσόγειο.

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η ΕΕ δεν επιζητεί την κλιμάκωση» και προσέθεσε ότι «πρέπει να αξιολογήσουμε τα πάντα και κυρίως ό,τι έχει κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη».

H Tουρκία είναι σημαντικός εταίρος, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα σημείωσε.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών για το πρόσφατο ταξίδι του στην ‘Άγκυρα και τις επαφές του με τους Τούρκους αξιωματούχους.

«Χρειάζεται να δούμε αλλαγή στάσης από την πλευρά της Τουρκίας κυρίως στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης όπου βλέπουμε την ένταση να ανεβαίνει» τόνισε η Ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή και επεσήμανε ότι η ΕΕ «υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες και τα συμφέροντά της»

 

newsit