Χάσαμε το παιδί μας σε 14 λεπτά – Μανούλα μου το αισθάνομαι θα πεθάνω

Χάσαμε το παιδί μας σε 14 λεπτά – Μανούλα μου το αισθάνομαι θα πεθάνω

Τις δραματικές στιγμές πριν η αστυνομία εισβάλει στο σπίτι του Τζορτζ Ζαπάντη περιγράφει στο newsit.gr η αγαπημένη του ξαδέρφη, ο τελευταίος άνθρωπος που του μίλησε πριν πεθάνει. Ήταν ένας ευγενικός γίγαντας λέει και κατηγορεί την αστυνομία πως ενώ ήξερε, δεν πήγε με κάποιον ειδικό στο σπίτι του 29χρονου Ελληνοαμερικανού, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Θλίψη και πόνο σε Νέα Υόρκη και Κεφαλονιά για τον άδικο χαμό του 29χρονου γίγαντα με τη μεγάλη καρδιά  Γιώργου Ζαπάντη. Ο Ελληνοαμερικανός έγινε το νέο θύμα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: αστυνομικοί άσκησαν αναίτια βία σε βάρος του, μέσα στο ίδιο του σπίτι, ύστερα από καταγγελία που δέχτηκαν από κάτοικο της περιοχής, πως δήθεν τον είδε να οπλοφορεί.

Η αγαπημένη του ξαδέλφη και δικηγόρος Μαρίνα Ζαπάντη, ο άνθρωπος που μίλησε για τελευταία φορά μαζί του πριν εισβάλλουν οι αστυνομικοί, μιλά στο newsit.gr και καταγγέλλει πως οι αστυνομικοί γνώριζαν καλά πως ο Γιώργος Ζαπάντης αντιμετώπιζε θέματα διπολισμού καθώς είχαν πάει και παλαιότερα στο σπίτι του, στο Κουίνς στη Νέα Υόρκη και πως αν είχαν φτάσει με την συνοδεία ενός ψυχολόγου ή κοινωνικού λειτουργού, όπως γίνεται πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις στις ΗΠΑ, το κακό δεν θα είχε συμβεί.  

“Ο Γιώργος ήταν σαν μικρός μου αδελφός από τότε που έχασε τον πατέρα του όταν ήταν 2 ετών τον προστάτευα και περνούσα πολλές ώρες μαζί του. Είχε μια μεγάλη ψυχή αν για παράδειγμα έβγαζε σε μια δουλειά που πήγαινε 20 δολάρια τα ξόδευε όλα και αγόραζε καραμέλες για τα παιδιά μου ή παγωτό. Βοηθούσε πάρα πολύ την μητέρα του και την αδελφή που αντιμετωπίζει μια πραγματικά δύσκολη αρρώστια. Την έκανε μπάνιο, την άλλαζε, έκανε τα πάντα για εκείνη. Ήταν τόσο καλόψυχος, ευγενικός και ειλικρινής με τον κόσμο” αναφέρει η Μαρίνα Ζαπάντη.

“Αγαπούσε πάρα πολύ την οικογένεια μας, την Κεφαλονιά και γενικότερα την Ελλάδα. Πάντα ήθελε και ερχόταν και έβλεπε τα παιδιά μου, τα παιδιά της αδελφής μου και αυτό που έγινε είναι τραγικό. Η αστυνομία είχε πάει στο σπίτι του δυο φορές. Γνώριζαν πάρα πολύ καλά την κατάσταση γι’ αυτό και έπρεπε να είχαν πάει μαζί μ’ έναν ψυχολόγο ή έναν κοινωνικό λειτουργό. Αν είχαν πάει με κάποιον ειδικό δεν θα είχε συμβεί όλο αυτό. Γνώριζαν για τον πρόβλημα που αντιμετώπιζε κι εκείνος και η αδελφή του”.

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του Γιώργου Ζαπάντη

Η σχέση της Μαρίνας και του Γιώργου ήταν τόσο δυνατή, που εκτός από την μητέρα του, εκείνη ήταν το δεύτερο και τελευταίο άτομο που μίλησε μαζί του για τελευταία φορά. Ο Γιώργος όταν είδε την αστυνομία έξω από την πόρτα του σπιτιού του, σε εκείνη τηλεφώνησε για βοήθεια. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε πριν γίνει το κακό.

“Ο Γιώργος με πήρε στις 21:45 και μου είπε “Μαρίνα η αστυνομία είναι στην πόρτα” αμέσως τον ρώτησα που είναι η αδελφή του και μου είπε πως δεν είναι στο σπίτι. Τον ρώτησα για την μητέρα του και μου είπε πως ήταν στη δουλειά, ενώ την ίδια ώρα άκουγα να του χτυπάει η αστυνομία την πόρτα.

Μου έκλεισε το τηλέφωνο και προσπάθησα να επικοινωνήσω ξανά μαζί του, ωστόσο δεν το σήκωσε. Πήρα την μητέρα μου και τον αδελφό που τους είχε καλέσει ήδη η μητέρα του Γιώργου και τους είπε για κάποιον γείτονα που είχε καλέσει την αστυνομία. Τρέξαμε γρήγορα αλλά ήταν αργά είχε έρθει το ασθενοφόρο να παραλάβει τον Γιώργο. Μέσα σε 13-14 λεπτά χάσαμε τόσο άδικα το παιδί”.

Τζόρτζ Ζαπάντης: Το παιδί μου είχε προαίσθημα

Ράγισαν καρδιές τα λόγια της Αθανασίας Ζαπάντη, της μητέρας του 29χρονου που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στο σπίτι του, στη Νέα Υόρκη. Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, με λυγμούς, η μητέρα του Τζορτζ Ζαπάντη δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι ο γιος της δεν ζει.

«Τον έβγαλαν με το ζόρι έξω από το σπίτι. Δεν είχε κάνει τίποτα. Τουφέκι δεν υπήρχε. Πρέπει να σταματήσουν να σκοτώνουν τα παιδιά του κόσμου. Δεν υπάρχουν λόγια που μπορώ να πω», είπε η χαροκαμένη μάνα.

Αποκάλυψε επίσης πως «τελευταία μου έλεγε ότι “μανούλα μου το αισθάνομαι θα πεθάνω, θα πάω μαζί με τον πατέρα μου”. Λες και το αισθανόταν».

Η ίδια, σχετικά με τον γείτονα που κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ο 29χρονος οπλοφορεί, σημείωσε πως έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα σε όλη τη γειτονιά. «Ο γείτονας μας έχει κάνει από την πρώτη μέρα προβλήματα στη γειτονιά και τα κάνει σε όλους όχι μόνο σε μένα».

Ωστόσο, σύμφωνα με την κα Ζαπάντη, δεν ήταν αυτός η αιτία που κλήθηκε η αστυνομία, αλλά ένας περαστικός που είδε τον 29χρονο με το σπαθί. «Νομίζω ο άνθρωπος δεν ήταν στα καλά του. Τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι είναι με τουφέκι, το οποίο τουφέκι δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει τουφέκι στο σπίτι. Ένα σπαθί είχε ο γιος μου και από αυτό έχασε τη ζωούλα του».

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα