Αγόρι μου είδα τι έκανες κι έχω συγκινηθεί. Είσαι ξεχωριστός για το Ντιτρόιτ

Αγόρι μου είδα τι έκανες κι έχω συγκινηθεί. Είσαι ξεχωριστός για το Ντιτρόιτ

Ο 16χρονος Στέφαν Περέζ ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Ντιτρόιτ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ μαζί με άλλα 15 άτομα.

Καθώς προχωρούσαν όλο και περισσότεροι ενώνονταν μαζί του μέχρι που ο 16χρονος τέθηκε επικεφαλής μιας τεράστιας διαδήλωσης και υποσχέθηκε να τους κρατήσει όλους ασφαλείς.

Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, όπου δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο, προέτρεψε τους διαδηλωτές να συμμορφωθούν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας ώστε να μην δεχθούν επίθεση από την αστυνομία.

Με την ντουντούκα στο χέρι ηρεμούσε τους διαδηλωτές αν και κάποιοι ήταν επιφυλακτικοί για τις προθέσεις και τον ρόλο του.

Όπως είπε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης προσπαθούσε να τους κρατήσει όλους μαζί, σε μια ομάδα για να μην διασπαστούν. Για καλή του τύχη τον άκουγαν και φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι όλοι όσοι συμμετείχαν επέστρεψαν σπίτι τους υγιείς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με την δημοσιογράφο, χτύπησε το τηλέφωνό του. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ, Μάικ Ντάγκαν που παρακολούθησε τι είχε συμβεί.

Η κάμερα κατέγραψε το τηλεφώνημα.

«Αγόρι μου είδα τι έκανες κι έχω συγκινηθεί» του είπε ο δήμαρχος. «Είσαι ξεχωριστός για το Ντιτρόιτ, θα παλέψουμε ενάντια στην αδικία επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα».

Ακούστε τι λέει ο δήμαρχος του Ντιτρόιτ στον μικρό Στέφαν στο 5ο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO