Η αδελφή του Κιμ Γιονκ Ουν αγρίεψε. Μπάσταρδα σκυλιά οι αποστάτες

Κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης από το προσκήνιο του Κιμ Γιονγκ Ουν, ένα σενάριο που είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Δύση και όχι μόνο έφερε ως διάδοχό του στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας την αδελφή του, Κιμ Γιο Γιονγκ. Η ανησυχία πήγαζε από το γεγονός ότι η νεαρή γυναίκα θεωρείται πιο σκληροπυρηνική από τον αδελφό της.

Και η ίδια φρόντισε να τροφοδοτήσει αυτές τις φήμες, καθώς, με ανακοίνωσή της, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), κάλεσε την κυβέρνηση της Σεούλ να συγκρατήσει τους αποστάτες, που πετούν με μπαλόνια προπαγανδιστικά φυλλάδια στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.
 
Στην ανακοίνωσή της η Κιμ Γιο Γιονγκ απειλεί τη Νότια Κορέα πως τα φυλλάδια προπαγάνδας θα μπορούσαν να γίνουν η αιτία για να αποχωρήσει η Πιονγκγιάνγκ από την διμερή συμφωνία για ειρήνη με τη Σεούλ. Η Κιμ Γιο Γιονγκ αποκάλεσε τους τους συμπατριώτες της που έχουν αυτομολήσει στη γειτονική χώρα και είναι υπεύθυνοι για τα φυλλάδια προπαγάνδας, «μπάσταρδα σκυλιά» και «αποβράσματα».
 
Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, μια ομάδα αποστατών από τη Βόρεια Κορέα πέταξαν στον ουρανό, στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, μπαλόνια που περιείχαν φυλλάδια τα οποία ασκούσαν κριτική στον Κιμ Γιονγκ Ουν για τις πυρηνικές απειλές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.
 
«Μιλώντας καθαρά, οι αρχές της Νότιας Κορέας θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακριβό τίμημα, αν αφήσουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, βρίσκοντας δικαιολογίες», δήλωσε η αδελφή του Κιμ και απείλησε πως, αν δεν σταματήσουν τα φυλλάδια προπαγάνδας, η χώρα της θα αποχωρήσει από τη συμφωνία ειρήνης, που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Πιονγκγιάνγκ μεταξύ του Κιμ και του προέδρου της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-Ιν.
 
Στην ανακοίνωση της Κιμ Γιο Γιονγκ απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας. Ο Γιοχ Σανγκ Κι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως θα σταματήσει το πέταγμα των φυλλαδίων, που αυξάνουν την ένταση με τη Βόρεια Κορέα, μολύνουν το περιβάλλον και απειλούν ιδιωτικές περιουσίες. «Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα να σταματήσει το πέταγμα των φυλλαδίων αρκετές φορές», δήλωσε ο Γιοχ.
 
Η Κιμ Γιο Γιονγκ υπηρετεί ανεπίσημα ως επικεφαλής του προσωπικού του αδελφού της και τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζεται συχνότερα στο προσκήνιο και στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν. Επίσημα έχει αναδειχθεί σε υποδιευθύντρια της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα