Οι τρεις μήνες που άλλαξαν τον πλανήτη: Η εξάπλωση του κορονοϊού, τα κρούσματα, οι νεκροί, οι ανοιχτές πληγές

Οι τρεις μήνες που άλλαξαν τον πλανήτη: Η εξάπλωση του κορονοϊού, τα κρούσματα, οι νεκροί, οι ανοιχτές πληγές

Βίντεο που καταγράφει τους τρεις μήνες που αποσταθεροποίησαν την ανθρωπότητα και την έβαλαν σε νέα τροχιά καταγράφει το βίντεο-αφιέρωμα του iNFO-19. Η εκπομπή του Open TV με τη Νίκη Λυμπεράκη, ξεκινά με το ξέσπασμα του κορονοϊού στην κινεζική επαρχία της Χουμπέι και την πόλη της Γουχάν, συνεχίζει με το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας κι εν συνεχεία με την ραγδαία εξάπλωσή της στον πλανήτη, με τα εκατομμύρια κρούσματα και τις εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους. Στο βίντεο φιλοξενούνται και οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα από 21ης Ιανουαρίου, με τον κίνδυνο για την Ελλάδα σ' εκείνο το χρονικό διάστημα να χαρακτηρίζεται «χαμηλός».

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στην χαλαρότητα του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά κι εν συνεχεία στον «νεκρό» πλανήτη με τους άδειους δρόμους, αλλά και το διάγγελμα Μητσοτάκη στις 22 του Μάρτη για την πρώτη δέσμη των εν Ελλάδι μέτρων. Αξιο αναφοράς και το κόμπιασμα του Τσιόδρα στις 21 Μαρτίου όταν και μιλούσε για τους νοσούντες και θανόντες ηλικιωμένους, για τις μανάδες, τις πατεράδες και τους παπούδες μας, ενώ στο βίντεο «πρωταγωνιστεί» κι ο έτερος «χαλαρός» ηγέτης, που παραλίγο να το πληρώσει με τη ζωή του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η ανοσία της αγέλης, οι ομαδικοί τάφοι, τα χειροκροτήματα στους νοσηλευτές και τους ιατρούς και τα νέα ήθη κι έθιμα που έχει επιφέρει ο κορονοϊός.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα