Κορονοϊός: Τεστ που θα εντοπίζει τον ιό σε 15 με 20 λεπτά ανέπτυξε η Ρωσία

Κορονοϊός: Τεστ που θα εντοπίζει τον ιό σε 15 με 20 λεπτά ανέπτυξε η Ρωσία

Δυναμικά συνεχίζει την προσπάθεια καταπολέμησης του κορονοϊού η Ρωσία, μετά και την ανάπτυξη νέου τεστ που μπορεί να εντοπίσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τον ιό.

Την ανάπτυξη ενός τεστ που θα μπορεί να εντοπίζει τον θανατηφόρο κορονοϊό εντός 15 με 20 λεπτών, ανακοίνωσε νωρίτερα, σήμερα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Βιοιατρικής της Ρωσίας (FMBA)

«Η Υπηρεσία παρουσίασε ένα νέο σύστημα τεστ, το οποίο βασιζόμενο σε μικροτσίπ, μπορεί να εντοπίσει τον COVID-19», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Υπηρεσία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα του τεστ μπορούν να γίνουν γνωστά μετά από 15 με 20 λεπτά.

Τεστ και για τον εντοπισμό αντισωμάτων

Παράλληλα, η υπηρεσία παρουσίασε και ένα άλλο τεστ, το οποίο θα είναι σε θέση να εντοπίζει αντισώματα που μπορούν να καταπολεμήσουν τον νέο κορονοϊό. 

«Το νέο τεστ που σας παρουσιάζουμε, πρόκειται για ένα τεστ που θα αποτυπώνει οπτικά τα αποτελέσματα. Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε από την ερευνητική ομάδα της Υπηρεσίας, καθώς και από το κλινικό κέντρο φαρμακευτικής. Μέσω αυτού, μπορούν να διεξαχθούν τα τεστ για τον εντοπισμό αντισωμάτων κατά του COVID-19», υπογράμμισε. 

Επισήμανε, παράλληλα, ότι τα σχέδια του νέου αυτού τεστ θα κατατεθούν για επικύρωση την επόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα