Ερντογάν: Σε καραντίνα 30 πόλεις - Απαγόρευση κυκλοφορίας για νέους κάτω των 20 ετών

Ερντογάν: Σε καραντίνα 30 πόλεις - Απαγόρευση κυκλοφορίας για νέους κάτω των 20 ετών

Σε νέο διάγγελμα προς το τουρκικό έθνος, ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οτούρκος πρόεδρος είπε ότι αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα, απαγορεύεται για 15 ημέρες σε πρώτη φάση, η έξοδος και η είσοδος σε 30 μητροπολιτικές πόλεις της Τουρκίας και την πόλη Ζόγκουλνταγ (Μαύρη Θάλασσα) όπου το ποσοστό πνευμονικών παθήσεων είναι υψηλό.

Η απαγόρευση αυτή μπορεί να παραταθεί μετά το δεκαπενθήμερο, είπε. Όλοι όσοι εργάζονται σε υπαίθριες αγορές πρέπει να φορούν μάσκες. Επίσης πρέπει να τηρείται απόσταση 3 βημάτων μεταξύ των ανθρώπων όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, αλλιώς θα πληρώνουν πρόστιμο.

Ανακοίνωσε εξάλλου ότι απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι όσων είναι κάτω από 20 χρονών. Ήδη έχει απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι για τους άνω των 65, υπενθύμισε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Εξήρε το υγειονομικό σύστημα της χώρας του και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία απέφυγε τα χειρότερα αντιδρώντας νωρίς στην κρίση.

«Η Τουρκία καθυστέρησε την είσοδο στη χώρα μας της νόσου λαμβάνοντας έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες αν συγκρίνουμε τον πληθυσμό. Έχουμε συνολικό αριθμό ασθενών 20.921, 425 θανάτους και 484 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν»,  είπε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα