Νέα Υόρκη: 728 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να βάλει τη Νέα Υόρκη σε καραντίνα, καθώς πρόκειται για την πολιτεία με τον βαρύτερο απολογισμό από την επιδημία που προκαλεί ο κορονοϊός.

 

Οι νεκροί από τον κορονοϊό στη Νέα Υόρκη έχουν φτάσει πλέον τους 728 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα είναι πλέον 52.318, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

 

Εξαιτίας του κορονοϊού αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου.

 

«Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά».

 

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνέχισε, ενέκρινε την κατασκευή άλλων τεσσάρων προσωρινών νοσοκομείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό άλλες 4.000 νοσοκομειακές κλίνες.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα