Κοροναϊός: Θετική μια ξεναγός στην Ιαπωνία

Μία γυναίκα που εργάζεται ως ξεναγός σε τουριστικό λεωφορείο στην Ιαπωνία χτύπησε ο κοροναϊός, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση NHK που επικαλείται την επαρχιακή κυβέρνηση της Οσάκα.

Η γυναίκα, κάτοικος της πόλης Οσάκα, εργαζόταν στο ίδιο λεωφορείο με τον οδηγό που ήταν ο πρώτος στην Ιαπωνία που μολύνθηκε από το ιό. Το λεωφορείο μετέφερε τουρίστες από τη Γουχάν, της πόλης που ξεκίνησε ο κοροναϊός που τρομοκρατεί ολόκληρη την Ευρώπη.

Στις κυβερνήσεις εναπόκειται να αποφασίσουν εάν θα απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Γουχάν, την κινεζική πόλη που ξεκίνησε ο νέος κοροναϊός, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γεμπρεγεσούς και υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι συζήτησαν μέτρα στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών εναλλακτικών ως προς την απομάκρυνση αλλοδαπών «εάν υπάρχουν τρόποι να φιλοξενηθούν και να προστατευθεί η υγεία τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς στο Reuters.

«Εάν οι χώρες θέλουν να απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Γουχάν, η θέση του ΠΟΥ είναι ότι πρόκειται για ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσουν οι κυβερνήσεις τους», δήλωσε ο Γιασάρεβιτς απαντώντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερώτημα που του τέθηκε.

Επαναπατρίζονται Γερμανοί πολίτες από την Κίνα

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπάν αναφέρθηκε στις προσπάθειες για να επαναπατριστούν πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην Κίνα και συγκεκριμένα στη Γουχάν, την πόλη που ξεκίνησε ο κοροναϊός.

Παράλληλα τόνισε πως ο επαναπατρισμός αυτός θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος ώστε οι Γερμανοί πολίτες να μεταφερθούν στη Φρανκφούρτη, πρωτεύουσα της Έσσης.

«Είμαστε ως εκ τούτου σε στενή επαφή με τις αρχές της Έσσης προκειμένου να υπάρξει μια λύση ανάμεσα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στις αρχές εκεί και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε τις επόμενες ώρες έτσι ώστε το αεροπλάνο να μπορέσει να απογειωθεί γρήγορα», είπε ο Σπαν.

Επίσης 210 πολίτες των ΗΠΑ μεταφέρονται από την κινεζική πόλη Γουχάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο.

Οι επιβάτες από την Γουχάν θα ελέγχονται διεξοδικά πολλές φορές και η κατάστασή τους θα αποτιμάται κατά την άφιξή τους στην Καλιφόρνια

 

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα